Toscapaj

Toscapaj

cirka 10 bitar

Ingredienser

Pajdeg
125 g smör eller margarin
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

Fyllning
500 g frukt t ex äpplen, päron eller plommon
1/2 dl Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
1/2 dl vatten
2 msk potatismjöl

Toscasmet
100 g smör eller margarin
100 g skalad, flisad mandel
1 dl Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Arbeta samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en pajform, 25 cm i diamter. Ställ i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda skalet i 10 minuter.

Skala och kärna ur frukten. Skär frukten i bitar och lägg dessa i en kastrull tillsammans med sirap, vatten och potatismjöl. Värm tills frukten mjuknat något. Lägg frukten i pajskalet.

Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Bred smeten över frukten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter, tills toscan har blivit gyllenbrun. Serveras ljummen med lite vaniljsås eller vaniljglass.


Receptet är framtaget av

Dansukker