Om socker - Dansukker

Om socker

Sött från naturen

Socker utvinns ur sockerbetor på våra breddgrader. Med sin rena, tydliga sötma är det en av de mest mångsidiga ingredienserna du kan ha i ditt kök. Socker är också ett naturligt sätt att få brödet fluffigare, glassen mjukare och sylten att hålla sig längre.

Läs mer »

Hållbar odling och produktion

Sockerbetan är en av naturen miljövänlig gröda. Under sockerutvinningen återanvänds vattnet i betorna och det som återstår av betan så som betmassa och melass blir till värdefullt djurfoder eller används till biogas. Våra Fairtrade-certifierade rörsockerprodukter kommer från Sydamerika och Afrika.

Läs mer »

Mer än bara sötma

Söt som socker, brukar man ju säga, och visst ger socker sötma. Men utöver sin rena, tydliga sötma har socker helt naturligt också en rad andra egenskaper som du har nytta av i köket.

Läs mer »

Socker och hälsa

I Norden har konsumtionen av socker legat på en i stort sett oförändrad nivå under de senaste 50 åren. Intresset för hälsofrågor är stort och här har vi samlat vetenskapligt understödda fakta kring socker och hälsa.

Läs mer »

Dansukkers värld

Dansukker är varumärket för dig som älskar det hemgjorda, hembakade och hemlagade. Förutom klassiska produkter som strösocker, bitsocker och sirap erbjuder vi smarta specialprodukter som Syltsocker och Glykossirap och fantastiska smaksättare som Muscovadorörsocker och Vaniljsocker med äkta vanilj.

Läs mer »

Sött genom tiderna

Den söta smaken är något som människor sökt sig till i alla tider. Det finns 15 000 år gamla grottmålningar av hur man samlar in vildhonung. Även framställningen av socker från sockerrör har en lång historia, men det var först på 1800-talet som man började utvinna socker ur sockerbetor.

Läs mer »

 

;