Dansukkers värld

Dansukker är varumärket för dig som älskar det hemgjorda, hembakade och hemlagade. Förutom klassiska produkter som strösocker, bitsocker och sirap erbjuder vi smarta specialprodukter som Syltsocker och Glykossirap och fantastiska smaksättare som Muscovadorörsocker och Vaniljsocker med äkta vanilj.

Fikabord

Ett varumärke med historia

Dansukker är det ledande varumärket för sockerprodukter i Norden och Baltikum. Det är ett varumärke som står för kvalitet, hantverk och njutning och som bär på en lång och stolt historia.

Från 1850-talet och framåt började sockerbetsproduktionen ta fart i Danmark och Sverige och det är här som Dansukker har sina rötter. Genom sammanslagningar av en mängd mindre sockerbruk och raffinaderier grundades De Danske Sukkerfabriker 1872 och Svenska Sockerfabriks AB 1907.

De danska och svenska verksamheterna slogs samman i slutet av 1900-talet och sedan 2000 säljer vi våra produkter under ett och samma varumärke – Dansukker – till omkring 30 miljoner konsumenter i Norden och Baltikum. Företaget bakom Dansukker heter Nordic Sugar och är en del av Nordzucker Group.

Sockerannons retro

Vi hjälper dig att lyckas i köket

Det är något alldeles speciellt att bjuda sina gäster på hembakad kaka till kaffet och att kunna lägga en hemgjord marmelad på frukostmackan. Vi vill att fler ska upptäcka glädjen i det hembakade och hemgjorda och därför uppdaterar vi hela tiden vår webbplats med massor av recept och inspiration.

Kundforum har vi samlat frågor och svar om allt som har med socker att göra och här kan du också själv ställa en fråga.

Dekorerar tårta i köket

Produkter för alla tillfällen

I Dansukkers sortiment hittar du sockerprodukter för alla tillfällen. Förutom klassiker som strösocker, bitsocker och sirap erbjuder vi smarta specialprodukter som Syltsocker, Glykossirap och fantastiska smaksättare som Muscovadorörsocker och Vaniljsocker med äkta vanilj. Mer om de enskilda varorna hittar du under produkter.

Neutral sötma ger mångsidighet
Gentemot andra produkter som används för sötning har socker en ren och tydlig sötma utan bismaker och det är därför sockret passar i så många olika sammanhang.

För särskilda användningsområden
Syltsocker, Gelésocker och Brödsirap är exempel på produkter som vi har utvecklat för att ha de perfekta egenskaperna för ett specifikt användningsområde.

Spännande smaksättare
Medan det vita sockret har en neutral sötma ger bruna produkter som sirap, farin och rörsocker även andra smaknyanser. Upptäck sockrets stora smakvärld.

KRAV- och Fairtrademärkt
I vårt sortiment hittar du ett brett urval KRAV- och Fairtrademärkta produkter. De är enkla att känna igen på de olika märkningarna på förpackningarna.

Svensk sirap och svenskt strösocker