

Från Sverige-
märkta produkter
Dansukker har, som enda varumärke i kategorin, ett sortiment med ”Från Sverige”-märkta socker- och sirapsprodukter.
En stor del av det socker och sirap som säljs under varumärket Dansukker i Sverige bär ursprungsmärkningen Från Sverige. Sockerbetorna odlas framför allt i Skåne och sockret tillverkas även där i vårt sockerbruk i Örtofta. Det är numer Sveriges enda sockerbruk och även om sockertillverkning är mycket tradition så har produktionen under åren utvecklats och blivit mer effektiv. Tack vare det är vi numera självförsörjande av svenskt socker. Vi bygger dessutom ut Örtofta just nu till att bli ett av Europas största och mest moderna sockerbruk, med stort fokus på hållbarhet – allt för att säkra en framtid med svenskt socker.
Om allt fler väljer svenskproducerat, stärks och utvecklas vår inhemska produktion av livsmedel. På så vis kan vi öka Sveriges självförsörjningsgrad, svenska råvaror kan säkras för framtiden och fler arbetstillfällen skapas. Dessutom är närodlat oftast det mest klimatsmarta alternativet. Därför har vi valt att Från Sverige-märka våra svenskodlade- och producerade produkter.
Undersökningar visar att de senaste 5 åren, och framför allt i och med coronapandemin, har den svenska konsumentens preferens för det lokala/närodlade stärkts. Det har kommit att blir de viktigaste faktorerna när konsumenten gör sitt val i hyllan.
Under våren 2022 kommer Dansukker att lansera en ny design på Strösocker 2 kg som är vår största och mest välkända svenskmärkta produkt. Vi kommer att göra förpackningen blågul och vill med det tydligare tala om för den svenska konsumenten att vi har det enda svenska strösockret.
På svensktstrosocker.se kan du läsa mer om vårt arbete med svenskproducerat socker.
Svenskmärkning står bakom Från Sverige-märkningen – en frivillig ursprungsmärkning som underlättar valet av svenskproducerade råvaror och livsmedel.
När märket lanserades kändes det väldigt naturligt att använda det på Dansukkers svenska produkter med tanke på vår långa tradition av att producera socker i Sverige. Företaget och varumärket har sina rötter i Sverige och en stark koppling till svenska konsumenter. Med ursprungsmärkningen ”Från Sverige” på våra produkter underlättar det för konsumenterna att välja svenskt.
Svenskmärket garanterar: Odlat, förpackat, förädlat och kontrollerat i Sverige. Märket gör det enkelt för konsumenten att välja svenskt.
Läs mer på frånsverige.se
Våra Från Sverige-märkta produkter är: Svenskt Strösocker 2kg, Vit, Ljus, Mörk och Brödsirap, Svenskt Pärlsocker och Svenskt Brun Farin strö.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?