Brun Farin Strö
Brun Farin Strö är ett finkornigt brunt socker från svenska sockerbetor som blandats med rörsockersirap. Ett brunt torrt socker som ger härlig färg och smak i bakverk och matlagning.
Passar utmärkt i småkakor, fyllningar och desserter men adderar även extra krydda till såser, marinader och huvudrätter.
Mått och vikt: Brun Farin Strö
1 dl = ca 90 g
1 msk = ca 15 g
1 tsk = ca 5 g
Tips
- Testa att byta ut en dl av Strösockret med Brun Farin Strö nästa gång du bakar en chokladkaka eller småkakor. Det adderar extra smak.
- För en gyllene sockerkaka med mycket smak, byt ut Strösocker med Brun Farin Strö
- Ett gammalt husmorstips är att blanda 120 g Brun Farin Strö med 380 g strösocker så får du 500 g Ljus Farin. En produkt som fanns förr.
- Prova att rulla kycklingfiléerna i Brun Farin Strö innan du steker dem eller blanda i lite Brun Farin Strö i fiskpaneringen.
Näringsvärde per 100 g
Energi | 1650 kJ/390 kcal |
Fett | 0 g |
- varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 97 g |
- varav sockerarter | 88 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0,03 g |
Ingredienser: Strösocker från svenska sockerbetor, florsocker, maltodextrin, rörsockersirap och potatisstärkelse.
Recept

Kanelbullens dag
Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.