Brun Farin Strö

Brun Farin Strö är ett socker från svenska sockerbetor blandat med rörsockersirap som ger ett brunt socker och en härlig smak och färg i bakverk och matlagning. Passar utmärkt i småkakor och desserter och adderar extra krydda till såser, marinader och huvudrätter, med både fisk och kött.

Mått och vikt: Brun Farin Strö
1 dl = ca 90 g
1 msk  = ca 15 g
1 tsk = ca 5 g

Tips
- Testa att byta ut en dl av Strösockret med Brun Farin Strö nästa gång du bakar en chokladkaka eller småkakor. Det adderar extra smak.
- För en gyllene sockerkaka med mycket smak, byt ut Strösocker med Brun Farin Strö
- Ett gammalt husmorstips är att blanda 120 g Brun Farin Strö med 380 g strösocker så får du 500 g Ljus Farin. En produkt som fanns förr.
- Prova att rulla kycklingfiléerna i Brun Farin Strö innan du steker dem eller blanda i lite Brun Farin Strö i fiskpaneringen. 

Näringsvärde per 100 g

Energi 1650 kJ/390 kcal
Fett 0 g
- varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 97 g
- varav sockerarter 88 g
Protein 0 g
Salt 0,02 g


Ingredienser: Socker från sockerbeta, rörsockersirap och maltodextrin.


Recept

Recept med Brun Farin Strö »

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.