Kladdkakor

Fira Kladdkakans dag 7 november! Kladdkakan är en svensk uppfinning – inte helt olik den amerikanska brownien, men med en härligt kladdig kärna eftersom den inte innehåller något bakpulver. Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Kärleksmumskladdkaka

Kladdkaka med chokladkola och cheesecakefrosting

Kladdkaka med apelsinsmak

Kladdkaka med salt karamell

Kladdkaka

Kardemumma-kladdkaka med svartvinbärs-frosting

Kladdkaka med kokostosca i långpanna

Kladdkaka med hallonpannacotta

Rocky road-kladdkaka

Kladdig hasselnötskaka

Baklavakladdkaka

Hallonkladdkaka

Fudgekaka

Citronkladdkaka med hallonmousse

Kladdkaka i långpanna med inkokta clementiner

Kladdkaka med After Eight

Saffranskladdkaka

Kladdkaka med chili

Semmelkladdkaka med rostad mandel

Kärlekskladdkaka med hallongrädde och färska hallon

Julgranskladdkaka

Vanliga frågor om kladdkakor

För att få en perfekt kladdkaka är det viktigt att använda rätt mängd socker, smör och choklad, grädda den kort tid och låta den svalna ordentligt. Då får du en seg yta och en härligt kladdig mitt – precis som det ska vara.

För att få en lagom kladdig kladdkaka gräddas den oftast i 12–15 minuter i 175 °C. Tiden kan variera beroende på recept, form och ugn – men kakan ska vara fast i kanterna och mjuk i mitten när du tar ut den.

För att grädda kladdkaka jämnt och få rätt konsistens ska den placeras mitt i ugnen. Det ger bäst värmefördelning och kladdig kärna.

För att kladdkakan ska sätta sig ordentligt och få perfekt konsistens bör den svalna minst 30 minuter – gärna längre. Då blir mitten sådär härligt kladdig.

För att undvika att kladdkakan blir torr gäller det att inte grädda den för länge. Några extra minuter i ugnen kan snabbt göra den torr i stället för kladdig.

För att lyfta smaken på en kladdkaka kan du toppa med vispad grädde, färska bär, flingsalt, hackade nötter eller en klick crème fraiche.

Kladdkakans dag infaller den 7 november varje år - då firar vi Sveriges mest älskade chokladkaka.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kolagrottor

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.