Kladdkakor

Fira Kladdkakans dag 7 november! Kladdkakan är en svensk uppfinning – inte helt olik den amerikanska brownien, men med en härligt kladdig kärna eftersom den inte innehåller något bakpulver. Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Kärleksmumskladdkaka

Kladdkaka med chokladkola och cheesecakefrosting

Kladdkaka med apelsinsmak

Kladdkaka med salt karamell

Kladdkaka

Kardemumma-kladdkaka med svartvinbärs-frosting

Kladdkaka med kokostosca i långpanna

Kladdkaka med hallonpannacotta

Rocky road-kladdkaka

Kladdig hasselnötskaka

Baklavakladdkaka

Hallonkladdkaka

Fudgekaka

Citronkladdkaka med hallonmousse

Kladdkaka i långpanna med inkokta clementiner

Kladdkaka med After Eight

Saffranskladdkaka

Kladdkaka med chili

Semmelkladdkaka med rostad mandel

Kärlekskladdkaka med hallongrädde och färska hallon

Julgranskladdkaka

Vanliga frågor om kladdkakor

För att få en perfekt kladdkaka är det viktigt att använda rätt mängd socker, smör och choklad, grädda den kort tid och låta den svalna ordentligt. Då får du en seg yta och en härligt kladdig mitt – precis som det ska vara.

För att få en lagom kladdig kladdkaka gräddas den oftast i 12–15 minuter i 175 °C. Tiden kan variera beroende på recept, form och ugn – men kakan ska vara fast i kanterna och mjuk i mitten när du tar ut den.

För att grädda kladdkaka jämnt och få rätt konsistens ska den placeras mitt i ugnen. Det ger bäst värmefördelning och kladdig kärna.

För att kladdkakan ska sätta sig ordentligt och få perfekt konsistens bör den svalna minst 30 minuter – gärna längre. Då blir mitten sådär härligt kladdig.

För att undvika att kladdkakan blir torr gäller det att inte grädda den för länge. Några extra minuter i ugnen kan snabbt göra den torr i stället för kladdig.

För att lyfta smaken på en kladdkaka kan du toppa med vispad grädde, färska bär, flingsalt, hackade nötter eller en klick crème fraiche.

Kladdkakans dag infaller den 7 november varje år - då firar vi Sveriges mest älskade chokladkaka.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!