Baka
med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över. För oss i Sverige är saffran starkt förknippat med Lussebullar och jul. Men varför begränsa sig till en så kort tid när saffran kan användas under hela året för att lyxa till bullar, muffins och kakor. En färgglad fika året om!

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Kolagrottor

Saffranscones

Madeleinekakor

Lussebullar med vaniljfyllning

Fluffiga saffranspannkakor

Lussekatter

Saffranskaka med toscatäcke

Saffranscookies med vit choklad

Saffransbullar med pistagenötter

Saffranskaka

Saffransgifflar

Saffransbullpanna

Frukostbullar med saffran

Saffransbullar med kokos

Saffranskladdkaka

Lurbullar

Julkaka

Saffransmuffins

Saffransbullar med vit choklad

Lussekatter med kanelfyllning

Vanliga frågor om bakverk med saffran

Saffran passar utmärkt i klassiker som lussekatter, saffranskaka, biscotti, vetelängder och bullar med fyllning. Även småkakor, muffins och kladdkaka blir extra lyxiga med en nypa saffran.

Stöter du saffran med lite socker och låter den dra i vätska – gärna ljummen – frigörs både smak och färg. Det lyfter hela bakverket.

För att få ut mesta möjliga smak rekommenderas att blötlägga saffran i lite vätska, gärna i förväg. Det är inte ett måste, men det gör stor skillnad i både smak och färg.

Stöt saffran fint med lite socker i mortel och låt den dra i varm vätska några timmar eller över natten. Då utvecklas både doft och djup smak.

För att balansera saffrans smak passar vanilj utmärkt – den rundar av och lyfter saffranets intensitet utan att ta över.

Saffran trivs tillsammans med kryddor som kardemumma, kanel, vanilj, apelsinskal och ingefära – smaker som kompletterar och förstärker varandra.

Svag smak i lussebullar kan bero på för lite saffran, gammalt pulver eller att du inte blötlagt den. Färsk, väl löst saffran i varm vätska ger mest smak.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!