Ingredienser
150 g smör eller margarin
5 dl matlagningsgrädde
50 g jäst för söta degar
1 dl Dansukker Vit Sirap
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk salt
1 burk kesella
1 g saffran
2 ägg
cirka 18 dl vetemjöl
Fyllning
100 g smör eller margarin
150 g mandelmassa
100 g russin
2 dl finhackad mandel
Pensling
uppvispat ägg
Garnering
Dansukker Pärlsocker
mandelspån
en långpanna 30 x 40 cm
bakplåtspapper
Instruktioner
Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt grädden och värm till fingervarmt (ca 37 °C).
Smula jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt sirap, socker, salt, kesella, saffran och ägg. Blanda i mjölet, litet i sänder, tills degen släpper bunkens kanter. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter.
Klä långpannan med bakplåtspapper. Riv mandelmassan.
Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Dela degen i 2 bitar som kavlas ut på mjölat bakbord till rektangulära plattor. Bred ett tunt lager smör/margarin på degplattorna. Strö över den rivna mandelmassan, russinen och mandeln. Rulla samman. Skär rullarna i bitar som ställs i långpannan.* Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 °C i cirka 25 minuter. Låt svalna på galler under duk.
* man kan istället för en stor långpanna lägga bullarna i flera mindre formar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.