Glögg
och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Vanliga frågor om glöggmingel
Till glöggmingel passar små munsbitar som saffranscookies, nötiga biskvier, pepparkakstryfflar och mjuka pepparkaksrutor – gärna med kryddor som matchar glöggens aromer.
Smält choklad med grädde och smaksätt med reducerad glögg. Låt smeten stelna i kylen och rulla till kulor. Avsluta med kakao, florsocker eller hackade nötter.
Vit glögg gifter sig fint med lättare smaker som citronkaka, mandelskorpor, saffransbiscotti eller färska fikon med ädelost.
Russin och mandel är klassiska tillbehör som tillför sötma och textur – en tradition med rötter i äldre svensk glöggkultur.
Kryddiga smaker i glöggen lyfts av nötter, torkad frukt, mörk choklad, saffran och apelsin. Sältan i ost är också en fin kontrast.
Glögg kan värmas upp flera gånger, men bör aldrig kokas. Värm försiktigt och förvara rester i kyl om du inte dricker upp allt på en gång.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.