Björnbärscurd

Len och syrlig björnbärscurd, en perfekt kombination som passar utmärkt på scones i sällskap med lite färskost!

1 burk

PT25M

30 min

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

250 g björnbär (ca 1 1/2 dl saft) 
2 äggulor 
1 1/4 dl Dansukker Syltsocker 
25 g smör, rumstempererat

Instruktioner

Pressa björnbär genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull. Vispa upp äggulorna och rör ner i björnbärssaften. Tillsätt syltsocker och låt sjuda under omrörning i 2–3 min.

Ta kastrullen från värmen och tillsätt smör. Rör tills smöret smält och curden är slät. Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylen för att svalna.

 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.