Julens
godaste recept

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Vår nya julbroschyr!

Här hittar du våra receptbroschyrer att ladda ner som PDF eller beställa hem i tryckt format. Alla broschyrer är gratis!

Julens småkakor

Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen.

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Juliga desserter

Vad vore julen utan risgrynsgröt, apelsiner och fikon som tecknar leenden runt den barrdoftande granen? Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Pyssel och julbak

Det är alltid roligt att baka, men till jul är det extra kul. December är en tid både för pyssel och julbak.

Ta hand om det goda

Att ta hand om sådant som blir över är inte bara bra för miljön, det kan bli riktiga godbitar!

Etikettmaskinen

Gör enkelt fina etiketter och bordsplaceringskort i olika mönster och färger.

Se våra instruktionsfilmer

Se hur du gör pepparkaksväxthus, marsipangrisar, kola och brända mandlar.

Nyårsdesserter

En nyårsmiddag avslutas såklart med en lyxig nyårsdessert. Här har vi samlat våra festligaste tips på hur du avrundar årets sista timmar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.