
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Smakrikhet och smakpalett för sirap

Ljus Sirap
Ljus Sirap tillverkas av sockerbetor och är vår klassiska baksirap med en rund karamellig smak och en fin ljus färg.
Gott till: Ljus Sirap ger en härlig sötma och är god som den är men passar också utmärkt till godis, desserter, söta såser och som smaksättare i olika maträtter, tex. kålpudding.
Tips! Prova att blanda lite sirap med olivolja och ringla över din tomatsallad, det lyfter alla smaker.

Mörk Sirap
Mörk Sirap tillverkas av sockerbetor och melass från sockerrör. Den har en tydlig smak av lakrits, fyllig karamell, sälta och en härlig mörk färg.
Gott till: Mörk Sirap ger en djupare och fylligare smak och passar utmärkt till pepparkakor, godis, fudgekaka, bakverk med choklad och maträtter.
Tips! Tillsätt Mörk Sirap i din vinägrette eller marinad och du får en rundare och fylligare smak.

Brödsirap
Brödsirap tillverkas av sockerbetor, melass från sockerrör och innehåller malt som gör matbröden mustiga och saftiga. Brödsirap är mörk i färgen.
Gott till: Brödsirap används främst vid brödbakning, både ljusa och mörka matbröd eftersom sirapen främjar jäsningen, ger en fyllig smak och en fin skorpa. Brödsirap gör att brödet håller sig färskt längre.
Tips! Pensla brödet med lite Brödsirap när du tar ut det ur ugnen – ger en vacker glansig och smakrik skorpa.
Vit Sirap
Vit Sirap tillverkas av sockerbetor och ger en angenäm söt smak. Vit Sirap har många funktionella egenskaper såsom att främja jäsning av vetebröd och att hålla det färskt längre.
Gott till: Passar utmärkt i degen när du bakar vetebröd och bullar eller som sockerlag i dina drinkar.
Tips! Pensla dina kanelbullar eller saffransbullar med Vit Sirap när de svalnat från ugnen – ger en vacker glansig yta och håller bullarna saftiga längre.
Bra att veta om Sirap
Sirap har oändlig hållbarhet.
Om sirapen kristalliserats, lägg sirapsflaskan i ljummet vattenbad så kommer den att återgå till normal konsistens.
Dansukker Svensk Sirap är tillverkad i Sverige på sockerbetor odlade på skånska åkrar och fungerar som ett utmärkt alternativ till vanligt socker.
Tillverkning av Sirap
Sirap tillverkas genom en blandning av olika sidoströmmar som erhålls vid tillverkning av vitt socker från bet- eller rörsocker.
Sirap tillverkas i olika kvaliteter genom att de olika sidoströmmarna blandas på olika sätt och som på så sätt ger olika variationer i färg och smak.
Recept med Ljus Sirap
Recept med Mörk Sirap
Recept med Vit Sirap
Recept med Brödsirap
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.