Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Smakrikhet och smakpalett för sirap
Ljus Sirap
Ljus Sirap tillverkas av sockerbetor och är vår klassiska baksirap med en rund karamellig smak och en fin ljus färg.
Gott till: Ljus Sirap ger en härlig sötma och är god som den är men passar också utmärkt till godis, desserter, söta såser och som smaksättare i olika maträtter, tex. kålpudding.
Tips! Prova att blanda lite sirap med olivolja och ringla över din tomatsallad, det lyfter alla smaker.
Mörk Sirap
Mörk Sirap tillverkas av sockerbetor och melass från sockerrör. Den har en tydlig smak av lakrits, fyllig karamell, sälta och en härlig mörk färg.
Gott till: Mörk Sirap ger en djupare och fylligare smak och passar utmärkt till pepparkakor, godis, fudgekaka, bakverk med choklad och maträtter.
Tips! Tillsätt Mörk Sirap i din vinägrette eller marinad och du får en rundare och fylligare smak.
Brödsirap
Brödsirap tillverkas av sockerbetor, melass från sockerrör och innehåller malt som gör matbröden mustiga och saftiga. Brödsirap är mörk i färgen.
Gott till: Brödsirap används främst vid brödbakning, både ljusa och mörka matbröd eftersom sirapen främjar jäsningen, ger en fyllig smak och en fin skorpa. Brödsirap gör att brödet håller sig färskt längre.
Tips! Pensla brödet med lite Brödsirap när du tar ut det ur ugnen – ger en vacker glansig och smakrik skorpa.
Vit Sirap
Vit Sirap tillverkas av sockerbetor och ger en angenäm söt smak. Vit Sirap har många funktionella egenskaper såsom att främja jäsning av vetebröd och att hålla det färskt längre.
Gott till: Passar utmärkt i degen när du bakar vetebröd och bullar eller som sockerlag i dina drinkar.
Tips! Pensla dina kanelbullar eller saffransbullar med Vit Sirap när de svalnat från ugnen – ger en vacker glansig yta och håller bullarna saftiga längre.
Bra att veta om Sirap
Sirap har oändlig hållbarhet.
Om sirapen kristalliserats, lägg sirapsflaskan i ljummet vattenbad så kommer den att återgå till normal konsistens.
Dansukker Svensk Sirap är tillverkad i Sverige på sockerbetor odlade på skånska åkrar och fungerar som ett utmärkt alternativ till vanligt socker.
Tillverkning av Sirap
Sirap tillverkas genom en blandning av olika sidoströmmar som erhålls vid tillverkning av vitt socker från bet- eller rörsocker.
Sirap tillverkas i olika kvaliteter genom att de olika sidoströmmarna blandas på olika sätt och som på så sätt ger olika variationer i färg och smak.
Recept med Ljus Sirap
Recept med Mörk Sirap
Recept med Vit Sirap
Recept med Brödsirap
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!