Solrosknäck

Lite sälta och soliga frön lyfter denna solrosknäck till nya höjder. Ett nytt och gott julgodis.

ca 70 st

ca 40 min

Betyg (3 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1/2 dl solrosfrön 
2 nypor salt 
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 
2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap 
2 dl vispgrädde 
2 msk smör

Instruktioner

Rosta solrosfrön i en torr stekpanna. Tillsätt salt och ställ åt sidan. 

Blanda muscovadorörsocker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. Låt smeten koka och rör om då och då tills termometern visar 124°C, eller när smeten håller kulprovet. 

När kolan kokat klart, tillsätt smör och solrosfrön, rör till smöret smält. Häll knäcken i en kanna och fördela i småformar. Låt stelna. Förvara i rumstemperatur.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.