Julscones

Julscones att inleda julaftonsfrukost med eller varför inte servera till adventsfikat. Scones som är fyllda med fikon, russin, aprikoser och nötter. Mums!

8 bitar

Betyg (6 st)

Ingredienser

1 dl grovt hackade hasselnötter
1 1/2 dl hackade, torkade fikon
1 dl russin
1 dl hackade, torkade aprikoser
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk Dansukker Brödsirap
2 msk olja
2 dl mjölk

Instruktioner

Blanda nötter, fikon, russin och aprikoser med de torra ingredienserna. Tillsätt sirap, olja och mjölk och arbeta samman till en deg. Dela degen i två delar som formas till runda bullar cirka 15 centimeter i diameter. Lägg bullarna på plåt med bakplåts-papper och skär ett kors genom bullarna. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 12 minuter. Låt svalna något innan de äts.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.