Julscones

Julscones att inleda julaftonsfrukost med eller varför inte servera till adventsfikat. Scones som är fyllda med fikon, russin, aprikoser och nötter. Mums!

8 bitar

Betyg (6 st)

Ingredienser

1 dl grovt hackade hasselnötter
1 1/2 dl hackade, torkade fikon
1 dl russin
1 dl hackade, torkade aprikoser
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk Dansukker Brödsirap
2 msk olja
2 dl mjölk

Instruktioner

Blanda nötter, fikon, russin och aprikoser med de torra ingredienserna. Tillsätt sirap, olja och mjölk och arbeta samman till en deg. Dela degen i två delar som formas till runda bullar cirka 15 centimeter i diameter. Lägg bullarna på plåt med bakplåts-papper och skär ett kors genom bullarna. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 12 minuter. Låt svalna något innan de äts.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.