Arompepparkakor

Läckert spröda arompepparkakor med god kryddig smak. Underbart att ha dina pepparkakor framme i en glasburk under jul. Ljuvligt till julfikat.

Betyg (1 st)

Ingredienser

150 g Dansukker Strösocker
3/4 dl Dansukker Ljus eller Mörk Sirap
150 g margarin eller smör
2 små ägg
1/2 msk rivet pomeransskal
1/2 msk ingefära
1/2 msk nejlikor
1/2 msk bikarbonat
400 g vetemjöl

Instruktioner

Koka upp strösocker och sirap. Lägg i fettet och låt det smälta. Låt massan kallna.

Rör ner ägg, kryddor, bikarbonat och större delen av mjölet. Täck degen med lite mjöl och låt den stå kallt ett par timmar eller till påföljande dag.

Arbeta degen smidig på bakbordet. Kavla ut den tunt, ungefär 2 mm. Tag ut kakor med önskat mått. Lägg dem på smord plåt. Grädda arompepparkakorna 8-10 minuter i 175 °C. Låt kakorna kallna på plåten.

Tips
Om du inte vill att pepparkakorna skall bli blåsiga, måste du se till att plåten är kall när du lägger på kakorna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.