Ingredienser
150 g Dansukker Svenskt Strösocker
3/4 dl Dansukker Ljus eller Mörk Sirap
150 g margarin eller smör
2 små ägg
1/2 msk rivet pomeransskal
1/2 msk ingefära
1/2 msk nejlikor
1/2 msk bikarbonat
400 g vetemjöl
Instruktioner
Koka upp strösocker och sirap. Lägg i fettet och låt det smälta. Låt massan kallna.
Rör ner ägg, kryddor, bikarbonat och större delen av mjölet. Täck degen med lite mjöl och låt den stå kallt ett par timmar eller till påföljande dag.
Arbeta degen smidig på bakbordet. Kavla ut den tunt, ungefär 2 mm. Tag ut kakor med önskat mått. Lägg dem på smord plåt. Grädda arompepparkakorna 8-10 minuter i 175 °C. Låt kakorna kallna på plåten.
Tips
Om du inte vill att pepparkakorna skall bli blåsiga, måste du se till att plåten är kall när du lägger på kakorna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.