Lakritsfudge

Fudge när det är som godast, med smak av lakrits. Vårt muscovadorörsocker och vår mörka sirap fördjupar lakritssmaken och gör denna lakritsfudge till något extra.

ca 40 bitar

ca 30 min + 2-3 timmar i kylen

Betyg (29 st)

Ingredienser

200 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 dl Dansukker Svensk Mörk Sirap
100 g smör
3 msk lakritspulver

Topping
flingsalt

Instruktioner

Hacka choklad och ställ åt sidan.

Koka upp grädde, muscovadorörsocker och sirap i en kastrull. Låt koka till 123°C, rör om då och då.

Rör ner choklad, smör och lakritspulver och rör smeten jämn. Häll smeten i en bakpappersklädd form, 18x25 cm.

Strö över flingsalt och låt stelna i kylen cirka 2-3 timmar. Skär upp i bitar. Förvara i kylen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.