Lakritsfudge

Fudge när det är som godast, med smak av lakrits. Vårt muscovadorörsocker och vår mörka sirap fördjupar lakritssmaken och gör denna lakritsfudge till något extra.

ca 40 bitar

PT25M

ca 30 min + 2-3 timmar i kylen

Betyg (110 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 dl Dansukker Svensk Mörk Sirap
100 g smör
3 msk lakritspulver

Topping
flingsalt

Instruktioner

Hacka choklad och ställ åt sidan.

Koka upp grädde, muscovadorörsocker och sirap i en kastrull. Låt koka till 123°C, rör om då och då.

Rör ner choklad, smör och lakritspulver och rör smeten jämn. Häll smeten i en bakpappersklädd form, 18x25 cm.

Strö över flingsalt och låt stelna i kylen cirka 2-3 timmar. Skär upp i bitar. Förvara i kylen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.