Ingredienser
200 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 dl Dansukker Svensk Mörk Sirap
100 g smör
3 msk lakritspulver
Topping
flingsalt
Instruktioner
Hacka choklad och ställ åt sidan.
Koka upp grädde, muscovadorörsocker och sirap i en kastrull. Låt koka till 123°C, rör om då och då.
Rör ner choklad, smör och lakritspulver och rör smeten jämn. Häll smeten i en bakpappersklädd form, 18x25 cm.
Strö över flingsalt och låt stelna i kylen cirka 2-3 timmar. Skär upp i bitar. Förvara i kylen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag
Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.