Gör livet
mustigare med
Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!

Text

Ljust Muscovadorörsocker Fairtrade

Ljust Muscovadorörsocker har fin ton av karamell och smörkola. Använd det som krydda i matlagning, bakverk och desserter. Det förhöjer även smaken i såser, dressingar och marinader.

Läs mer här

Mörkt Muscovadorörsocker Fairtrade

Mörkt Muscovadorörsocker har en fyllig smak av lakrits. Sockret ger intressanta smakbrytningar, speciellt tillsammans med choklad. Det förhöjer smaken i bakverk, varma drycker, matlagning, grillrätter och inläggningar.

Läs mer här

Faitrade - En god handling!

Båda våra Muscovadorörsocker är Fairtrade-märkta. Genom att äta, dricka och handla Faritrademärkta-produkter bidrar du till en mer hållbar värld.

Läs gärna mer här

Tre frågor om Muscovado!

Hur ska jag förvara mitt Muscovadorörsocker?
Förvara alltid öppnat Muscovadorörsocker i kylskåpet i tätt sluten förpackning.

Hur får man sockret mjukt igen om det blivit hårt?
Muscovado är ett fuktigt socker som tyvärr torkar och blir hårt i vårt klimat, men sockrets funktionella egenskaper som smak, färg, funktion påverkas inte av detta. Tillför fukt igen genom att lägga en bit äpple/potatis, eller en bit blött hushållspapper i förpackningen och stäng väl. Låt det stå i minst en dag så att sockret tar upp fukten. Vill du använda sockret direkt? Mortla, använd rivjärn, eller lägg sockret i en skål och värm i mikron i ca 20-30 sekunder.

Kan jag byta ut Strösocker mot Muscovado?
Det går alldeles utmärkt! Vi har två sorters Muscovadorörsocker, ett mörkt med smak av lakrits och med en fyllig karaktär och ett ljust med smak av karamell och smörkola. Förutom sin sötma så sätter muscovado även en smakrikare ton på dina bakverk och i din matlagning. Bara testa dig fram och upptäck skillnaden!

Recept med Muscovadorörsocker

Mustig chokladkaka med muscovado

Choklad- och tahinikakor

Kanelbullemuffins

Rocky road-kladdkaka

Choklad- och hallonbollar

Muscovadosnittar

Muscovadotryffel

Minipajer med salt karamell och chokladganache

Choklad- och havrekakor med jordnötsfrosting

Biskvier i form

Kolapaj med nötter

Chokladwhoopies med apelsinfyllning

Chokladkola med muscovadorörsocker

Muscovadoskorpor

Kola- och chokladpaj

Muscovadocookies

Browniepizza

Rombollar

Hallonkladdkaka

Pistagetryffel

Kladdkaka med kokostosca i långpanna

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Syltgrottsglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Rabarberbubbel

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. 

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.