
Gör livet
mustigare med
Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!

Ljust Muscovadorörsocker Fairtrade
Ljust Muscovadorörsocker har fin ton av karamell och smörkola. Använd det som krydda i matlagning, bakverk och desserter. Det förhöjer även smaken i såser, dressingar och marinader.

Mörkt Muscovadorörsocker Fairtrade
Mörkt Muscovadorörsocker har en fyllig smak av lakrits. Sockret ger intressanta smakbrytningar, speciellt tillsammans med choklad. Det förhöjer smaken i bakverk, varma drycker, matlagning, grillrätter och inläggningar.

Faitrade - En god handling!
Båda våra Muscovadorörsocker är Fairtrade-märkta. Genom att äta, dricka och handla Faritrademärkta-produkter bidrar du till en mer hållbar värld.
Tre frågor om Muscovado!
Hur ska jag förvara mitt Muscovadorörsocker?
Förvara alltid öppnat Muscovadorörsocker i kylskåpet i tätt sluten förpackning.
Hur får man sockret mjukt igen om det blivit hårt?
Muscovado är ett fuktigt socker som tyvärr torkar och blir hårt i vårt klimat, men sockrets funktionella egenskaper som smak, färg, funktion påverkas inte av detta. Tillför fukt igen genom att lägga en bit äpple/potatis, eller en bit blött hushållspapper i förpackningen och stäng väl. Låt det stå i minst en dag så att sockret tar upp fukten. Vill du använda sockret direkt? Mortla, använd rivjärn, eller lägg sockret i en skål och värm i mikron i ca 20-30 sekunder.
Kan jag byta ut Strösocker mot Muscovado?
Det går alldeles utmärkt! Vi har två sorters Muscovadorörsocker, ett mörkt med smak av lakrits och med en fyllig karaktär och ett ljust med smak av karamell och smörkola. Förutom sin sötma så sätter muscovado även en smakrikare ton på dina bakverk och i din matlagning. Bara testa dig fram och upptäck skillnaden!
Recept med Muscovadorörsocker

Muscovadoparfait med kolarippel och krokantströssel
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?