
Gör livet
mustigare med
Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!

Ljust Muscovadorörsocker Fairtrade
Ljust Muscovadorörsocker har fin ton av karamell och smörkola. Använd det som krydda i matlagning, bakverk och desserter. Det förhöjer även smaken i såser, dressingar och marinader.

Mörkt Muscovadorörsocker Fairtrade
Mörkt Muscovadorörsocker har en fyllig smak av lakrits. Sockret ger intressanta smakbrytningar, speciellt tillsammans med choklad. Det förhöjer smaken i bakverk, varma drycker, matlagning, grillrätter och inläggningar.

Faitrade - En god handling!
Båda våra Muscovadorörsocker är Fairtrade-märkta. Genom att äta, dricka och handla Faritrademärkta-produkter bidrar du till en mer hållbar värld.
Tre frågor om Muscovado!
Hur ska jag förvara mitt Muscovadorörsocker?
Förvara alltid öppnat Muscovadorörsocker i kylskåpet i tätt sluten förpackning.
Hur får man sockret mjukt igen om det blivit hårt?
Muscovado är ett fuktigt socker som tyvärr torkar och blir hårt i vårt klimat, men sockrets funktionella egenskaper som smak, färg, funktion påverkas inte av detta. Tillför fukt igen genom att lägga en bit äpple/potatis, eller en bit blött hushållspapper i förpackningen och stäng väl. Låt det stå i minst en dag så att sockret tar upp fukten. Vill du använda sockret direkt? Mortla, använd rivjärn, eller lägg sockret i en skål och värm i mikron i ca 20-30 sekunder.
Kan jag byta ut Strösocker mot Muscovado?
Det går alldeles utmärkt! Vi har två sorters Muscovadorörsocker, ett mörkt med smak av lakrits och med en fyllig karaktär och ett ljust med smak av karamell och smörkola. Förutom sin sötma så sätter muscovado även en smakrikare ton på dina bakverk och i din matlagning. Bara testa dig fram och upptäck skillnaden!
Recept med Muscovadorörsocker

Muscovadoparfait med kolarippel och krokantströssel
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?