Ingredienser
Chokladdeg
125 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 2/3 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 äggula
Tahinideg
100 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
3/4 dl tahini
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 äggula
Instruktioner
Börja med chokladdegen. Rör ihop smör och muscovadorörsocker. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smörblandningen. Tillsätt äggulan och rör till en jämn deg. Ställ i kylen 2 timmar.
Fortsätt med tahinidegen. Rör ihop smör, muscovadorörsocker och sirap. Tillsätt tahini. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smörblandningen. Tillsätt äggulan och rör till en jämn deg. Ställ i kylen 2 timmar.
Sätt ugnen på 200 °C.
Ta ut degarna och rulla varje deg till en längd och skär 40 bitar var. Rulla varje bit till en boll. Ta två bollar av varje smakerna och rulla ihop till en boll. Detta gör så att kakan blir marmorerad.
Fortsätt med resten av degen och lägg bollarna med mellanrum på bakplåtsklädda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?