Choklad- och tahinikakor

Choklad och tahini är som gjorda för varandra. Läckra segmjuka kakor som du kommer att älska. Testa något nytt och baka choklad- och tahinikakor.

20 kakor

PT55M

ca 1 timme + ca 2 timmar i kylen

Betyg (11 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Chokladdeg
125 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 2/3 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 äggula

Tahinideg
100 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
3/4 dl tahini
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 äggula

Instruktioner

Börja med chokladdegen. Rör ihop smör och muscovadorörsocker. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smörblandningen. Tillsätt äggulan och rör till en jämn deg. Ställ i kylen 2 timmar.

Fortsätt med tahinidegen. Rör ihop smör, muscovadorörsocker och sirap. Tillsätt tahini. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smörblandningen. Tillsätt äggulan och rör till en jämn deg. Ställ i kylen 2 timmar.

Sätt ugnen på 200 °C.

Ta ut degarna och rulla varje deg till en längd och skär 40 bitar var. Rulla varje bit till en boll. Ta två bollar av varje smakerna och rulla ihop till en boll. Detta gör så att kakan blir marmorerad.

Fortsätt med resten av degen och lägg bollarna med mellanrum på bakplåtsklädda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.