Kladdkaka med kokostosca i långpanna

cirka 20 bitar

Betyg (42 st)

Ingredienser

5 ägg
500 g Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
200 g rumsvarmt smör
1 dl kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 krm salt
3 1/2 dl vetemjöl

Toscaglasyr
400 gram kokosflingor
3 dl Dansukker Strösocker
2 dl Dansukker Ljus Sirap
3 dl vispgrädde
125 gram smör eller margarin

Instruktioner

Vispa samman ägg och muscovadorörsocker. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och salt och vispa tills det är slätt. Blanda i mjölet. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter. Blanda under tiden samman ingredienserna till toscan i en kastrull och sjud under omrörning i 5 minuter. Bred smeten på kakan och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna innan kakan skärs i rutor. Lägg rutorna i en burk med papper mellan varje lager. Rutorna går utmärkt att frysa.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!