Kladdkaka med kokostosca i långpanna

cirka 20 bitar

Betyg (38 st)

Ingredienser

5 ägg
500 g Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
200 g rumsvarmt smör
1 dl kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 krm salt
3 1/2 dl vetemjöl

Toscaglasyr
400 gram kokosflingor
3 dl Dansukker Strösocker
2 dl Dansukker Ljus Sirap
3 dl vispgrädde
125 gram smör eller margarin

Instruktioner

Vispa samman ägg och muscovadorörsocker. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och salt och vispa tills det är slätt. Blanda i mjölet. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter. Blanda under tiden samman ingredienserna till toscan i en kastrull och sjud under omrörning i 5 minuter. Bred smeten på kakan och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna innan kakan skärs i rutor. Lägg rutorna i en burk med papper mellan varje lager. Rutorna går utmärkt att frysa.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.