Ingredienser
Kolarippel
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
3 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
30 g smör
2 dl vispgrädde
Krokantströssel
50 g pekannötter
1 dl Dansukker Strösocker
1/2 msk smör
Muscovadoparfait
6 äggulor
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
6 dl vispgrädde
Instruktioner
Börja med kolarippel. Blanda muscovadorörsocker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i ca 2 minuter, tills det börjar karamellisera eller tjockna lite.
Häll i grädden lite i taget, försiktigt så det inte skvätter. Koka ytterligare ca 4 minuter. Häll upp i glasskål och ställ i kylen för att bli kall.
Gör sedan krokantströsslet. Hacka pekannötter och ställ åt sidan.
Smält sockret i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme utan att röra. Sockermassan ska bli brun. Ta bort från plattan och tillsätt smör. Rör tills smöret smält och tillsätt pekannötterna.
Blanda snabbt ihop och lägg på ett bakplåtspapper. Tryck ut korkantmassan med en kavel så att det blir ett tunt lager. Låt svalna och hacka sedan krokantmassan till strössel.
Gör parfaiten. Vispa äggulor, socker och glykossirap poröst. Vispa grädden i en annan skål. Blanda äggsmeten och grädden.
Häll 1/3 av parfaiten i en form och ringla över kolasås och strö över korkantströssel. Upprepa 2 gånger och avsluta med kolasås och krokantströssel.
Frys i 4-5 timmar. Ta ut från frysen ca 10-15 minuter innan servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
			Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
			Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
			Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
			Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
			Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!
			Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.