Muscovadoskorpor

Krispiga Muscovadoskorpor med smak av kola och mandel. Baka skorpor och njut av doften av hembakat. Garnera med pärlsocker för extra finess.

cirka 40 stycken

Betyg (29 st)

Ingredienser

125 g mandel
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
100 g smör, rumstempererat
2 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C, över- och undervärme.

Hacka mandel och ställ åt sidan. Rör muscovadorörsocker och smör poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten. Blanda i den hackade mandeln.

Dela degen i 4 bitar som rullas till längder. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda muscovadoskorporna mitt i ugnen ca 15 minuter.

Stäng av ugnen och skär längderna i sneda bitar och sära på dem. Ställ tillbaka plåtarna i ugnen för att eftertorka några timmar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.