100 g smör eller margarin
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 1/4 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ägg till pensling
Dansukker Rörsocker Strö
Rör muscovadorörsocker och matfett poröst. Tillsätt övriga ingredienser. Låt vila i kylskåp minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 °C. Dela degen i 4 bitar som rullas till längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ägg. Strö på rörsocker. Grädda muscovadoskorporna mitt i ugnen cirka 15 minuter.
Skär i sneda bitar. Sänk ugnsvärmen till 150 °C och sätt in plåten med skorporna i ytterligare 15 minuter. Låt eftertorka 3–4 timmar i 75 °C ugnsvärme, gärna med luckan på glänt.
Muscovadorörsockret kan bli lite klumpigt, men det blir bara extra gott med en liten muscovadobit i skorporna.
Receptet är framtaget av