Muscovadoskorpor

Krispiga Muscovadoskorpor med smak av kola och mandel. Baka skorpor och njut av doften av hembakat. Garnera med pärlsocker för extra finess.

cirka 40 stycken

Betyg (33 st)

Ingredienser

125 g mandel
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
100 g smör, rumstempererat
2 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C, över- och undervärme.

Hacka mandel och ställ åt sidan. Rör muscovadorörsocker och smör poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten. Blanda i den hackade mandeln.

Dela degen i 4 bitar som rullas till längder. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda muscovadoskorporna mitt i ugnen ca 15 minuter.

Stäng av ugnen och skär längderna i sneda bitar och sära på dem. Ställ tillbaka plåtarna i ugnen för att eftertorka några timmar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!