Muscovadoskorpor - Recept

Muscovadoskorpor

cirka 40 stycken
Krispiga Muscovadoskorpor med smak av kola och mandel. Baka skorpor och njut av doften av hembakat. Garnera med pärlsocker för extra finess.
Muscovadoskorpor
Betyg (29st)

Ingredienser

125 g mandel
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
100 g smör, rumstempererat
2 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering
Dansukker Pärlsocker

Sätt ugnen på 175 °C, över- och undervärme.

Hacka mandel och ställ åt sidan. Rör muscovadorörsocker och smör poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten. Blanda i den hackade mandeln.

Dela degen i 4 bitar som rullas till längder. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda muscovadoskorporna mitt i ugnen ca 15 minuter.

Stäng av ugnen och skär längderna i sneda bitar och sära på dem. Ställ tillbaka plåtarna i ugnen för att eftertorka några timmar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;