Ingredienser
100 g smör
1/2 dl kakao
2 dl vispgrädde
3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g mörk choklad till garnering
Instruktioner
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull med tjock botten och koka upp. Låt sjuda under omröring då och då tills temperaturen är 125 grader. Enklast är att använda en hushållstermometer, annars kan man testa att droppa lite av kolasmeten i ett glas kallt vatten, bildar den en rund halvmjuk kola så är den klar. Det tar cirka 30-40 minuter innan kolan når rätt temperatur.
Häll ut kolasmeten i en bakplåtsförsedd form och låt stelna.
Skär kolan i lagom stora bitar.
Smält chokladen över vattenbad och doppa varje bit i chokladen. Lägg på galler för att stelna.
Slå in kolan i snyggt papper om så önskas.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.