Chokladkola med muscovadorörsocker

Chokladkola med muscovadorörsocker som ger en härlig smak. Chokladdoppade delikatesser som passar perfekt på godisbordet i jul.

cirka 40 stycken

Betyg (35 st)

Ingredienser

100 g smör
1/2 dl kakao
2 dl vispgrädde
3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g mörk choklad till garnering

Instruktioner

Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull med tjock botten och koka upp. Låt sjuda under omröring då och då tills temperaturen är 125 grader. Enklast är att använda en hushållstermometer, annars kan man testa att droppa lite av kolasmeten i ett glas kallt vatten, bildar den en rund halvmjuk kola så är den klar. Det tar cirka 30-40 minuter innan kolan når rätt temperatur.
Häll ut kolasmeten i en bakplåtsförsedd form och låt stelna.
Skär kolan i lagom stora bitar.
Smält chokladen över vattenbad och doppa varje bit i chokladen. Lägg på galler för att stelna.
Slå in kolan i snyggt papper om så önskas.

Se film: Hur du lyckas med kolan!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.