Muscovadocookies

cirka 30 stycken

Betyg (22 st)

Ingredienser

220 gram rumsvarmt smör
2 dl Dansukker Farinsocker
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
8 dl havregryn
1/2 tsk bikarbonat
150 gram hackad choklad
2 dl solroskärnor
2 dl russin eller tranbär
2 tsk kanel

Instruktioner

Rör smör och farinsocker poröst, tillsätt muscovadorörsocker sist och blanda väl.

Tillsätt ägg, blanda ned mjöl, kanel, vaniljsocker och bikarbonat tills det blir en jämn smet.

Tillsätt havregryn, solroskärnor, russin och choklad.

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i cirka 12 minuter i 175 °C, de ska vara lite mjuka när de tas ur ugnen. Låt kakorna svalna en liten stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler så de svalnar helt. Nu är det dags att avnjuta de härliga kakorna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.