Browniepizza - Recept

Browniepizza

10 portioner 1,5 timme
Härligt seg browniepizza med läcker chokladsmak toppad med bärmousse och färska bär. Denna pizza går lika bra att grädda i ugnen som på grillen.
Browniepizza
Betyg (54st)

Ingredienser

    Bärmousse

    • 200 g valfria bär, färska eller frysta
    • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 2 dl vispgrädde

    Browniebotten

    • 100 g mörk choklad
    • 75 g smör
    • 1 ägg
    • 2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
    • 1 1/2 dl vetemjöl
    • 1/2 tsk bakpulver
    • 1 nypa salt

    Dekoration

    • färska bär

    Börja med bärmoussen. Koka upp bär och gelésocker i ca 1 minut. Ställ i kylen en timme, den ska vara helt kall.

    Vispa grädden och vänd ner den kalla bärgelén, lite i taget. Vispa sedan moussen för hand så att den får lite tjockare konsistens. Ställ i kylen medan du gör brownien.

    Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

    Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Smält choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.

    Vispa ägg och muscovadosocker fluffigt. Rör ner chokladblandningen och blanda väl. Vänd ner de torra ingredienserna och rör smeten jämn.

    Bred smeten i en stor cirkel på plåten, så stor som du önskar. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, ju tjockare brownie ju längre bör den gräddas. Låt svalna.

    Bred moussen på pizzan och toppa med färska bär.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;