Browniepizza

Härligt seg browniepizza med läcker chokladsmak toppad med bärmousse och färska bär. Denna pizza går lika bra att grädda i ugnen som på grillen.

10 portioner

PT1H

1,5 timme

Betyg (139 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Bärmousse
200 g valfria bär, färska eller frysta
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 dl vispgrädde

Browniebotten
100 g mörk choklad
75 g smör
1 ägg
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Dekoration
färska bär

Instruktioner

Börja med bärmoussen. Koka upp bär och gelésocker i ca 1 minut. Ställ i kylen en timme, den ska vara helt kall.

Vispa grädden och vänd ner den kalla bärgelén, lite i taget. Vispa sedan moussen för hand så att den får lite tjockare konsistens. Ställ i kylen medan du gör brownien.

Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Smält choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.

Vispa ägg och muscovadosocker fluffigt. Rör ner chokladblandningen och blanda väl. Vänd ner de torra ingredienserna och rör smeten jämn.

Bred smeten i en stor cirkel på plåten, så stor som du önskar. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, ju tjockare brownie ju längre bör den gräddas. Låt svalna.

Bred moussen på pizzan och toppa med färska bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.