Browniepizza

Härligt seg browniepizza med läcker chokladsmak toppad med bärmousse och färska bär. Denna pizza går lika bra att grädda i ugnen som på grillen.

10 portioner

1,5 timme

Betyg (135 st)

Ingredienser

Bärmousse
200 g valfria bär, färska eller frysta
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 dl vispgrädde

Browniebotten
100 g mörk choklad
75 g smör
1 ägg
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Dekoration
färska bär

Instruktioner

Börja med bärmoussen. Koka upp bär och gelésocker i ca 1 minut. Ställ i kylen en timme, den ska vara helt kall.

Vispa grädden och vänd ner den kalla bärgelén, lite i taget. Vispa sedan moussen för hand så att den får lite tjockare konsistens. Ställ i kylen medan du gör brownien.

Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Smält choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.

Vispa ägg och muscovadosocker fluffigt. Rör ner chokladblandningen och blanda väl. Vänd ner de torra ingredienserna och rör smeten jämn.

Bred smeten i en stor cirkel på plåten, så stor som du önskar. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, ju tjockare brownie ju längre bör den gräddas. Låt svalna.

Bred moussen på pizzan och toppa med färska bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.