Browniepizza

Härligt seg browniepizza med läcker chokladsmak toppad med bärmousse och färska bär. Denna pizza går lika bra att grädda i ugnen som på grillen.

10 portioner

1,5 timme

Betyg (137 st)

Ingredienser

Bärmousse
200 g valfria bär, färska eller frysta
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 dl vispgrädde

Browniebotten
100 g mörk choklad
75 g smör
1 ägg
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Dekoration
färska bär

Instruktioner

Börja med bärmoussen. Koka upp bär och gelésocker i ca 1 minut. Ställ i kylen en timme, den ska vara helt kall.

Vispa grädden och vänd ner den kalla bärgelén, lite i taget. Vispa sedan moussen för hand så att den får lite tjockare konsistens. Ställ i kylen medan du gör brownien.

Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Smält choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.

Vispa ägg och muscovadosocker fluffigt. Rör ner chokladblandningen och blanda väl. Vänd ner de torra ingredienserna och rör smeten jämn.

Bred smeten i en stor cirkel på plåten, så stor som du önskar. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, ju tjockare brownie ju längre bör den gräddas. Låt svalna.

Bred moussen på pizzan och toppa med färska bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!