Ingredienser
Bärmousse
200 g valfria bär, färska eller frysta
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 dl vispgrädde
Browniebotten
100 g mörk choklad
75 g smör
1 ägg
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Dekoration
färska bär
Instruktioner
Börja med bärmoussen. Koka upp bär och gelésocker i ca 1 minut. Ställ i kylen en timme, den ska vara helt kall.
Vispa grädden och vänd ner den kalla bärgelén, lite i taget. Vispa sedan moussen för hand så att den får lite tjockare konsistens. Ställ i kylen medan du gör brownien.
Sätt ugnen på 175°C, varmluft.
Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Smält choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
Vispa ägg och muscovadosocker fluffigt. Rör ner chokladblandningen och blanda väl. Vänd ner de torra ingredienserna och rör smeten jämn.
Bred smeten i en stor cirkel på plåten, så stor som du önskar. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, ju tjockare brownie ju längre bör den gräddas. Låt svalna.
Bred moussen på pizzan och toppa med färska bär.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?