Ingredienser
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
25 g smör
Garnering
75 g smält mörk choklad
Dansukker Rörsocker Strö
Instruktioner
Hacka chokladen.
Koka upp grädde och muscovadorörsocker, ta av från plattan.
Lägg den hackade chokladen i grädd- och sockerblandningen och rör till en slät massa. Blanda i smöret och rör smeten slät igen.
Ställ tryffeln i kylskåp för att stelna i minst 3 timmar.
Rulla kulor av den stelnade tryffeln. Doppa dem först i smält choklad och därefter i rörsocker.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.