Rocky road-kladdkaka

Rocky road hör julen till. Baka en härlig Rocky road-kladdkaka och bjud nära och kära. En klassiker i ny form tillsammans med en underbart god kladdkaka.

ca 10 bitar

PT55M

1 timme + några timmar att stelna

Betyg (6 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kladdkaka
130 g smör
130 g mörk choklad
1 3/4 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
2 nypor salt

Kolafyllning
3 dl vispgrädde
175 g smör
1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 dl Dansukker EKO Socker

Tillbehör
120 g jordnötter
70 g pistagenötter
75 g choklad, mörk och ljus
40 g marshmallows

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C, under- och övervärme.

Smält smör och rör ner hackad choklad. Blanda till chokladen smält samman med smöret. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt muscovadorörsocker. Vispa till en jämn smet.

Tillsätt ett ägg i taget och vispa samman. Vänd ner vetemjöl och salt och rör till en jämn smet.

Smörj en springform, cirka 24 cm i diameter och häll ner smeten. Grädda kladdkakan i cirka 10-15 minuter, den ska vara kladdig i mitten. Låt svalna helt, då sätter sig kladdkakan lite.

Blanda samtliga ingredienser till kolafyllningen i en kastrull och koka i cirka 20-30 minuter. Använd en termometer och mät till 120°C eller gör ett kulprov och se att kolan är lagom fast.

Hacka under tiden jordnötter och pistagenötter och ställ åt sidan. Hacka även choklad och ställ åt sidan. Tillsätt 2/3 av nötterna i den färdiga kolasmeten och häll smeten över kladdkakan. Strö över resten av nötterna, chokladen och marshmallows.

Ställ i kylskåpet några timmar för att stelna.

Tips. Vill du ha fina och jämna kanter, använd plastfilm runt kladdkakan och häll sedan över kolafyllningen.

 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.