Pajskal
Fyllning
Chokladganache
Garnering
Vispa smör och florsocker fluffigt i en bunke och vispa sedan ner äggulan.
Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och kanel i en annan bunke och vänd sedan ner i smörblandningen.
Arbeta ihop till en deg och plasta in. Ställ i kylen i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 180 °C.
Dela degen i 20 bitar och tryck ut i små folieformar, nagga med en gaffel och grädda i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.
Gör under tiden karamellfyllningen. Värm grädde, smör och vaniljsocker i en kastrull. Ställ åt sidan och koka upp glykossirap, ljussirap, salt och socker till120 °C. Rör om då och då.
Rör försiktigt ner gräddblandningen i sirapsblandningen och koka till 124 °C. Rör om då och då.
Häll fyllningen i formarna och låt svalna i rumstemperatur.
Hacka choklad och koka upp grädde. Häll grädden över chokladen och rör till en slät smet. Ställ i kylen för att svalna minst 20 minuter.
Bred ut ganachen över karamellfyllningen och strö på flingsalt. Ställ i kylen. Ta ut pajerna en stund innan servering.
Receptet är framtaget av