Minipajer med salt karamell och chokladganache

cirka 20 stycken

cirka 2 timmar

Betyg (20 st)

Ingredienser

Pajskal
100 g rumstempererat smör
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 äggula
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk malen kanel

Fyllning
3 dl grädde
120 g smör
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 tsk salt
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Chokladganache
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde

Garnering
flingsalt

Instruktioner

Vispa smör och florsocker fluffigt i en bunke och vispa sedan ner äggulan.

Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och kanel i en annan bunke och vänd sedan ner i smörblandningen.

Arbeta ihop till en deg och plasta in. Ställ i kylen i ca 20 minuter.

Sätt ugnen på 180 °C.

Dela degen i 20 bitar och tryck ut i små folieformar, nagga med en gaffel och grädda i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.

Gör under tiden karamellfyllningen. Värm grädde, smör och vaniljsocker i en kastrull. Ställ åt sidan och koka upp glykossirap, ljussirap, salt och socker till120 °C. Rör om då och då.

Rör försiktigt ner gräddblandningen i sirapsblandningen och koka till 124 °C. Rör om då och då.

Häll fyllningen i formarna och låt svalna i rumstemperatur.

Hacka choklad och koka upp grädde. Häll grädden över chokladen och rör till en slät smet. Ställ i kylen för att svalna minst 20 minuter.

Bred ut ganachen över karamellfyllningen och strö på flingsalt. Ställ i kylen. Ta ut pajerna en stund innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!