Kola- och chokladpaj

En riktigt god kola- och chokladpaj med kexbotten av muscovado, som är perfekt till julfikat. En kola- och chokladpaj som smälter i munnen.

8-10 personer

Betyg (30 st)

Ingredienser

Botten
60 g osaltat smör
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
4 dl krossade digestivekex

Kolalager
400 g söt, kondenserad mjölk
75 g osaltat smör
1 dl Dansukker Florsocker

Chokladlager
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
40 g osaltat smör

Garnering, kan uteslutas
1 dl vispgrädde
chokladbitar

Instruktioner

Smält smöret. Blanda kexsmulor, muscovadorörsocker och det smälta smöret. Tryck ut kexsmulet i en form med löstagbar kant. Låt stelna i kylskåp.

Blanda den kondenserade mjölken, smöret och sockret i en kastrull och värm på svag värme tills allt smält. Koka upp och koka därefter tills blandningen tjocknat, cirka 8 minuter. Låt svalna något innan fyllningen hälls i pajskalet. Ställ i kylskåp tills kolan stelnat.

Bryt sönder chokladen och blanda den tillsammans med grädde, socker och smör. Värm på svag värme tills allt smält samman till en jämn smet. Låt svalna innan den hälls över kolalagret i pajskalet. Ställ i kylskåp.

Garnera eventuellt pajen med vispad grädde och chokladbitar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!