Ingredienser
Botten
60 g osaltat smör
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
4 dl krossade digestivekex
Kolalager
400 g söt, kondenserad mjölk
75 g osaltat smör
1 dl Dansukker Florsocker
Chokladlager
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
40 g osaltat smör
Garnering, kan uteslutas
1 dl vispgrädde
chokladbitar
Instruktioner
Smält smöret. Blanda kexsmulor, muscovadorörsocker och det smälta smöret. Tryck ut kexsmulet i en form med löstagbar kant. Låt stelna i kylskåp.
Blanda den kondenserade mjölken, smöret och sockret i en kastrull och värm på svag värme tills allt smält. Koka upp och koka därefter tills blandningen tjocknat, cirka 8 minuter. Låt svalna något innan fyllningen hälls i pajskalet. Ställ i kylskåp tills kolan stelnat.
Bryt sönder chokladen och blanda den tillsammans med grädde, socker och smör. Värm på svag värme tills allt smält samman till en jämn smet. Låt svalna innan den hälls över kolalagret i pajskalet. Ställ i kylskåp.
Garnera eventuellt pajen med vispad grädde och chokladbitar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.