Botten
60 g osaltat smör
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
4 dl krossade digestivekex
Kolalager
400 g söt, kondenserad mjölk
75 g osaltat smör
1 dl Dansukker Florsocker
Chokladlager
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
40 g osaltat smör
Garnering, kan uteslutas
1 dl vispgrädde
chokladbitar
Smält smöret. Blanda kexsmulor, muscovadorörsocker och det smälta smöret. Tryck ut kexsmulet i en form med löstagbar kant. Låt stelna i kylskåp.
Blanda den kondenserade mjölken, smöret och sockret i en kastrull och värm på svag värme tills allt smält. Koka upp och koka därefter tills blandningen tjocknat, cirka 8 minuter. Låt svalna något innan fyllningen hälls i pajskalet. Ställ i kylskåp tills kolan stelnat.
Bryt sönder chokladen och blanda den tillsammans med grädde, socker och smör. Värm på svag värme tills allt smält samman till en jämn smet. Låt svalna innan den hälls över kolalagret i pajskalet. Ställ i kylskåp.
Garnera eventuellt pajen med vispad grädde och chokladbitar.
Receptet är framtaget av