Kladdkaka med chokladkola och cheesecakefrosting

Gör denna kladdkaka om du älskar det lilla extra. En kladdig kladdkaka toppad med len chokladkola och fluffig cheesecakefrosting.

ca 12 bitar

PT1H

ca 1,5 timme

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kladdkaka
150 g smör
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 ägg
2 1/4 dl vetemjöl 
1 1/4 dl kakao
en nypa salt

Chokladkola
1 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk kakao

Cheesecakefrosting
200 g färskost
1 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Florsocker

Dekoration
kakao

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme. Klä en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper.

Smält smör och tillsätt muscovadorörsocker och strösocker. Vispa ner ett ägg i taget och vänd ner vetemjöl, kakao och en nypa salt.

Häll smeten i formen och grädda i ca 23-25 min. Låt svalna helt. Bäst blir det om man gör kladdkakan dagen innan.

Gör chokladkolan. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt koka på medeltemperatur och rör om då och då. Koka kolan till ca 120 grader.

Låt svalna och bre ut chokladkolan på toppen av kladdkakan.

Gör cheesecakefrostingen. Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig frosting och lägg i en spritspåse. Vänta till chokladkolan är helt kall och spritsa sedan ut toppar runt hela kladdkakan. Dofta över kakao.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.