Baka med
äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Knäckig äppelpaj

Smördegsrutor med päron

Focaccia

Äppel- och vaniljfyllda pajer

Päronkaka med rosmarin

Äppelkaka

Äppelpaj

Pärongalette med Chèvre

Äppelmunkar

Äppelrutor med mandelmassa

Smulpaj med päron

Äpplepaj med mandel

Äpplemuffins med smulor

Royalpaj med päron och björnbär

Glutenfri äpplekaka

Kolasnittar med äppelsylt

Päronkaka med romglass

Knäckäppelpaj

Äpple-cheesecake

Toscapaj

Kokosäpplekaka

Vanliga frågor om att baka med päron och äpple

Koka mos, sylt eller chutney, baka pajer eller gör äppelsaft. Perfekt sätt att ta vara på skörden med sötma från naturella råvaror.

Päron gör sig gott i sällskap av valnötter, blåmögelost, vanilj, kardemumma och mörk choklad. Även i sallader ger de en söt balans.

Förvara päron svalt men inte för kallt – runt 4–8 °C är lagom. Lägg dem luftigt, gärna i en papperspåse, så håller de längre.

Tryck lätt vid skaftet – ger päronet efter är det redo. Mogna päron doftar också mer och känns mjuka men inte mosiga.

Lägg dem i en papperspåse i rumstemperatur. Ett äpple bredvid påskyndar mognaden naturligt.

Ja, men bäst är att förvälla eller koka dem lätt i sockerlag först. Då behåller de både smak och konsistens bättre i frysen.

Låt dem mogna i rumstemperatur, gärna tillsammans med ett äpple – det skyndar på processen tack vare etylengasen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.