Ingredienser
Smuldeg
150 g smör eller margarin
3/4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
3 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
100 g hackade hasselnötter
500 g skalade, urkärnade färska päron
smör eller margarin till formen
Instruktioner
Smält matfettet i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och blanda i övriga ingredienser till en smulig massa. Smörj pajformen. Skiva päronen och lägg i botten på formen. Fördela smuldegen över päronen. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 20 minuter. Servera pajen ljummen med lite lättvispad grädde eller creme fraiche till.
Päronen kan ersättas med t ex äpplen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon
Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.