Ingredienser
Botten
15 st digestivekex
2 msk Dansukker Brun Farin Strö
50 g smör
Fyllning 1
4 syrliga äpplen
4 msk Dansukker Brun Farin Strö
1 msk kanel
25 g smör
Fyllning 2
300 g färskost
3 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Garnering
äpplemos, kan uteslutas
botten
fyllning 1
Instruktioner
Mixa kexen. Smält smöret och häll ner tillsammans med brun farin strö. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Skala, kärna ur och skär äpplena i små kuber. Stek kuberna i smöret, brun frin strö och kanel tills de blivit mjuka. Lägg nästan alla äppelkuber i mitten av kexbotten, spara några till garnering.
Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker till ett fast skum. Vänd ned färskosten i grädden. Bred ut gräddkrämen över kexbotten och äppelkuberna. Ställ cheesecaken i frysen i ca 4 timmar.
Gör eventuellt äppelmos och lägg i silikonformar. Frys in formarna några timmar. Dekorera sedan cheesecaken med äppelmos, kexsmulor och äppelkuber.
Ta ut cheescaken ca 15 min före servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.