Äpple-cheesecake

En äpple-cheesecake som du bara måste testa. Grahamsbotten, smör- och kanelstekta äpplen och en krämig cheesecake, den perfekta kombinationen!

8-10 portioner

Betyg (22 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
15 st digestivekex
2 msk Dansukker Brun Farin Strö
50 g smör

Fyllning 1
4 syrliga äpplen
4 msk Dansukker Brun Farin Strö
1 msk kanel
25 g smör

Fyllning 2
300 g färskost
3 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
äpplemos, kan uteslutas
botten
fyllning 1

Instruktioner

Mixa kexen. Smält smöret och häll ner tillsammans med brun farin strö. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

Skala, kärna ur och skär äpplena i små kuber. Stek kuberna i smöret, brun frin strö och kanel tills de blivit mjuka. Lägg nästan alla äppelkuber i mitten av kexbotten, spara några till garnering.

Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker till ett fast skum. Vänd ned färskosten i grädden. Bred ut gräddkrämen över kexbotten och äppelkuberna. Ställ cheesecaken i frysen i ca 4 timmar.

Gör eventuellt äppelmos och lägg i silikonformar. Frys in formarna några timmar. Dekorera sedan cheesecaken med äppelmos, kexsmulor och äppelkuber.

Ta ut cheescaken ca 15 min före servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?