Äpple-cheesecake - Recept

Äpple-cheesecake

8-10 portioner
En äpple-cheesecake som du bara måste testa. Grahamsbotten, smör- och kanelstekta äpplen och en krämig cheesecake, den perfekta kombinationen!
Äpple-cheesecake
Betyg (0st)

Ingredienser

Botten
15 st digestivekex
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
50 g smör

Fyllning 1
4 syrliga äpplen
4 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 msk kanel
25 g smör

Fyllning 2
300 g färskost
3 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
äpplemos, kan uteslutas
botten
fyllning 1

Mixa kexen. Smält smöret och häll ner tillsammans med rörsocker. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

Skala, kärna ur och skär äpplena i små kuber. Stek kuberna i smöret, rörsocker och kanel tills de blivit mjuka. Lägg nästan alla äppelkuber i mitten av kexbotten, spara några till garnering.

Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker till ett fast skum. Vänd ned färskosten i grädden. Bred ut gräddkrämen över kexbotten och äppelkuberna. Ställ cheesecaken i frysen i ca 4 timmar.

Gör eventuellt äppelmos och lägg i silikonformar. Frys in formarna några timmar. Dekorera sedan cheesecaken med äppelmos, kexsmulor och äppelkuber.

Ta ut cheescaken ca 15 min före servering.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;