Glutenfri äpplekaka

Baka en saftig och glutenfria äpplekaka med årets äppleskörd. Behöver du ett recept på en glutenfri äppelkaka är denna mjuka kaka riktigt god!

6-8 personer

Betyg (46 st)

Ingredienser

Till formen
Smör
2 msk kokosflingor

Smet
1 dl potatismjöl
2 dl mandelmjöl
2 dl Dansukker Florsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl kokosflingor
150 g smör eller margarin
2 ägg
1 dl vaniljyoghurt

Fyllning
2 äpplen
1/2 tsk kanel

Instruktioner

Smöra en rund form, cirka 23 cm i diameter, med avtagbar kant. Strö formen med kokos. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i smöret och rör det småsmuligt. Tillsätt äggen och yoghurten och arbeta samman till en smet. Häll upp smeten i formen. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor som sticks ner i kakan och strö över kanel. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 45 minuter. Låt svalna några minuter i formen. Servera kakan, gärna ljummen, med vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkesella.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.