Glutenfri äpplekaka - Recept

Glutenfri äpplekaka

6-8 personer
Baka en saftig och glutenfria äpplekaka med årets äppleskörd. Behöver du ett recept på en glutenfri äppelkaka är denna mjuka kaka riktigt god!
Glutenfri äpplekaka
Betyg (42st)

Ingredienser

Till formen
Smör
2 msk kokosflingor

Smet
1 dl potatismjöl
2 dl mandelmjöl
2 dl Dansukker Florsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl kokosflingor
150 g smör eller margarin
2 ägg
1 dl vaniljyoghurt

Fyllning
2 äpplen
1/2 tsk kanel

Smöra en rund form, cirka 23 cm i diameter, med avtagbar kant. Strö formen med kokos. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i smöret och rör det småsmuligt. Tillsätt äggen och yoghurten och arbeta samman till en smet. Häll upp smeten i formen. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor som sticks ner i kakan och strö över kanel. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 45 minuter. Låt svalna några minuter i formen. Servera kakan, gärna ljummen, med vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkesella.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;