Päron- och mangochutney

Både päron och mango gifter sig perfekt med lagad mat och tillsammans är de väldigt goda i en härlig chutney. Denna päron- och mangochutney passar lika bra till den grillade kycklingen som ostbrickan.

1 burk

1 timme

Betyg (11 st)

Ingredienser

1 hel mango, (ca 150 g)
1/2 rödlök
1/2 chili, hackad
olja
1 tsk färsk ingefära, riven
1/2 dl vitvinsvinäger
2 msk citronsaft
1-1 1/2 dl vatten
1 dl Dansukker Farinsocker
2 päron

Instruktioner

Skala, kärna ur och hacka mango och rödlök. Finhacka chilin och ta bort kärnorna. Fräs tillsammans i olja i några minuter i en kastrull. Riv ner ingefäran.

Tillsätt vitvinsvinäger, citronsaft, vatten och farinsocker och koka i 10 minuter.

Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Tillsätt i chutneyn. Koka i ytterligare 20-25 minuter.

Ta kastrullen från värmen. Häll upp chutneyn i en varm, väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!