Äppel- och vaniljfyllda pajer

Äppel- och vaniljfyllda smördegspajer. Ta en tugga och få allt i ett, smörstekta kaneläpplen och hemgjord vaniljkräm omsluten av en krispig pajdeg.

10 pajer

PT55M

Ca 1 timme

Betyg (83 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Vaniljkräm
2 äggulor
3 msk Dansukker Strösocker
1 msk majsstärkelse
1 1/4 dl grädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
10 g smör, rumstempererat

Pajdeg
10 smördegsplattor

Äppelfyllning
3 äpplen
20 g smör
3/4 dl Dansukker Farinsocker
1 1/2 tsk kanel, malen
1 nypa salt

Garnering
1 äggvita
Dansukker Rörsocker Strö

Instruktioner

Börja med vaniljkrämen. Vispa äggulor, socker och majsstärkelsen poröst. Koka upp grädde, vaniljsocker och sirap och häll över äggsmeten.

Häll tillbaka smeten i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat.

Häll vaniljkrämen i en skål och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Ställ kallt.

Sätt ugnen på 200 °C. Ta ut smördegsplattorna från frysen och lägg dem på en plåt för att tina.

Förbered äppelfyllningen. Skölj, skala, kärna ur och skär äpplena i små kuber. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt äpplena, farinsocker, kanel och en nypa salt. Rör om och stek i cirka 2 minuter. Ställ för att svalna.

Lägg 1 matsked vaniljkräm på en sida av smördegsplattan. Lägg sedan 1 matsked äppelfyllning ovanpå. Vik över den andra sidan över fyllningarna och nyp ihop kanterna med en gaffel.

Vispa upp äggvitan och pensla över pajerna. Strö över rörsocker. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10-12 minuter.

Servera pajerna när de svalnat något.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!