Vaniljkräm
Pajdeg
Äppelfyllning
Garnering
Börja med vaniljkrämen. Vispa äggulor, socker och majsstärkelsen poröst. Koka upp grädde, vaniljsocker och sirap och häll över äggsmeten.
Häll tillbaka smeten i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat.
Häll vaniljkrämen i en skål och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Ställ kallt.
Sätt ugnen på 200 °C. Ta ut smördegsplattorna från frysen och lägg dem på en plåt för att tina.
Förbered äppelfyllningen. Skölj, skala, kärna ur och skär äpplena i små kuber. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt äpplena, farinsocker, kanel och en nypa salt. Rör om och stek i cirka 2 minuter. Ställ för att svalna.
Lägg 1 matsked vaniljkräm på en sida av smördegsplattan. Lägg sedan 1 matsked äppelfyllning ovanpå. Vik över den andra sidan över fyllningarna och nyp ihop kanterna med en gaffel.
Vispa upp äggvitan och pensla över pajerna. Strö över rörsocker. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10-12 minuter.
Servera pajerna när de svalnat något.
Receptet är framtaget av