Äppel- och vaniljfyllda pajer

Äppel- och vaniljfyllda smördegspajer. Ta en tugga och få allt i ett, smörstekta kaneläpplen och hemgjord vaniljkräm omsluten av en krispig pajdeg.

10 pajer

Ca 1 timme

Betyg (60 st)

Ingredienser

Vaniljkräm
2 äggulor
3 msk Dansukker Strösocker
1 msk majsstärkelse
1 1/4 dl grädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
10 g smör, rumstempererat

Pajdeg
10 smördegsplattor

Äppelfyllning
3 äpplen
20 g smör
3/4 dl Dansukker Farinsocker
1 1/2 tsk kanel, malen
1 nypa salt

Garnering
1 äggvita
Dansukker Rörsocker Strö

Instruktioner

Börja med vaniljkrämen. Vispa äggulor, socker och majsstärkelsen poröst. Koka upp grädde, vaniljsocker och sirap och häll över äggsmeten.

Häll tillbaka smeten i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat.

Häll vaniljkrämen i en skål och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Ställ kallt.

Sätt ugnen på 200 °C. Ta ut smördegsplattorna från frysen och lägg dem på en plåt för att tina.

Förbered äppelfyllningen. Skölj, skala, kärna ur och skär äpplena i små kuber. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt äpplena, farinsocker, kanel och en nypa salt. Rör om och stek i cirka 2 minuter. Ställ för att svalna.

Lägg 1 matsked vaniljkräm på en sida av smördegsplattan. Lägg sedan 1 matsked äppelfyllning ovanpå. Vik över den andra sidan över fyllningarna och nyp ihop kanterna med en gaffel.

Vispa upp äggvitan och pensla över pajerna. Strö över rörsocker. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10-12 minuter.

Servera pajerna när de svalnat något.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.