Ingredienser
25 g jäst
4 dl vatten
1/2 dl olivolja
3 msk Dansukker Brödsirap
8-8 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 tsk salt
Topping
1 päron
2 fikon
2 stjälkar rosmarin
olivolja
Dansukker Svensk Ljus Sirap
Flingsalt
Instruktioner
Smula jäst i en degbunke och tillsätt vatten, rör tills det löst sig. Tillsätt olivolja, sirap och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen i cirka 5 minuter.
Tillsätt salt och mer vetemjöl om det behövs och arbeta degen ytterligare cirka 5 minuter. Degen ska vara ganska lös.
Pensla en bakform, cirka 25x30 cm med olivolja och lägg i degen. Pensla ovansidan med olivolja och tryck ut degen lite med händerna. Täck med plastfilm och låt jäsa i 1 1/2- 2 timmar, ju längre jästid desto godare och luftigare focaccia.
Sätt ugnen på 175°C, varmluft.
Skär päron i skivor och fikon på mitten. Gör fördjupningar med oljade fingrar i degen och dekorera med päron, fikon och rosmarin. Ringla över olivolja, sirap och strö över flingsalt.
Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!