Ingredienser
25 g jäst
4 dl vatten
1/2 dl olivolja
3 msk Dansukker Brödsirap
8-8 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 tsk salt
Topping
1 päron
2 fikon
2 stjälkar rosmarin
olivolja
Dansukker Svensk Ljus Sirap
Flingsalt
Instruktioner
Smula jäst i en degbunke och tillsätt vatten, rör tills det löst sig. Tillsätt olivolja, sirap och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen i cirka 5 minuter.
Tillsätt salt och mer vetemjöl om det behövs och arbeta degen ytterligare cirka 5 minuter. Degen ska vara ganska lös.
Pensla en bakform, cirka 25x30 cm med olivolja och lägg i degen. Pensla ovansidan med olivolja och tryck ut degen lite med händerna. Täck med plastfilm och låt jäsa i 1 1/2- 2 timmar, ju längre jästid desto godare och luftigare focaccia.
Sätt ugnen på 175°C, varmluft.
Skär päron i skivor och fikon på mitten. Gör fördjupningar med oljade fingrar i degen och dekorera med päron, fikon och rosmarin. Ringla över olivolja, sirap och strö över flingsalt.
Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.