Focaccia

Hembakad focaccia när den är som godast. Detta är helgernas luftigaste och godaste bröd!

ca 20 bitar

PT55M

1 timme + 2 timmar jästid

Betyg (13 st)

Sätt betyg

Ingredienser

25 g jäst
4 dl vatten
1/2 dl olivolja
3 msk Dansukker Brödsirap
8-8 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 tsk salt

Topping
1 päron
2 fikon
2 stjälkar rosmarin
olivolja
Dansukker Svensk Ljus Sirap
Flingsalt

Instruktioner

Smula jäst i en degbunke och tillsätt vatten, rör tills det löst sig. Tillsätt olivolja, sirap och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen i cirka 5 minuter.

Tillsätt salt och mer vetemjöl om det behövs och arbeta degen ytterligare cirka 5 minuter. Degen ska vara ganska lös.

Pensla en bakform, cirka 25x30 cm med olivolja och lägg i degen. Pensla ovansidan med olivolja och tryck ut degen lite med händerna. Täck med plastfilm och låt jäsa i 1 1/2- 2 timmar, ju längre jästid desto godare och luftigare focaccia.

Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Skär päron i skivor och fikon på mitten. Gör fördjupningar med oljade fingrar i degen och dekorera med päron, fikon och rosmarin. Ringla över olivolja, sirap och strö över flingsalt.

Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.