Ingredienser
25 g jäst
4 dl vatten
1/2 dl olivolja
3 msk Dansukker Brödsirap
8-8 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 tsk salt
Topping
1 päron
2 fikon
2 stjälkar rosmarin
olivolja
Dansukker Svensk Ljus Sirap
Flingsalt
Instruktioner
Smula jäst i en degbunke och tillsätt vatten, rör tills det löst sig. Tillsätt olivolja, sirap och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen i cirka 5 minuter.
Tillsätt salt och mer vetemjöl om det behövs och arbeta degen ytterligare cirka 5 minuter. Degen ska vara ganska lös.
Pensla en bakform, cirka 25x30 cm med olivolja och lägg i degen. Pensla ovansidan med olivolja och tryck ut degen lite med händerna. Täck med plastfilm och låt jäsa i 1 1/2- 2 timmar, ju längre jästid desto godare och luftigare focaccia.
Sätt ugnen på 175°C, varmluft.
Skär päron i skivor och fikon på mitten. Gör fördjupningar med oljade fingrar i degen och dekorera med päron, fikon och rosmarin. Ringla över olivolja, sirap och strö över flingsalt.
Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.