Äppelmos

Det är enkelt och gott med äppelmos och det passar utmärkt på gröten eller yoghurten. Frys in i portioner och ta ut när du är sugen på lite äppelmos.

2 burkar

ca 50 minuter

Betyg (202 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 kg urkärnade äpplen
2-3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2/3 dl vatten
pressad saft av 1 1/2 citron

Instruktioner

Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och häll över vatten och citronsaft. 

Koka upp på svag värme, skumma och låt äpplena sjuda i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Vispa äpplena för hand till mos.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar och förslut. Förvara kallt.

Tips
Eftersom detta recept inte innehåller konserveringsmedel bör du frysa in det som blir över. Lägg äppelmoset i små burkar så att du lätt kan ta ut en liten portion åt gången. 

Tips
Mängden socker i detta recept beror på hur söta äpplena är som du använder.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.