Knäckig äppelpaj

Försvinnande god äppelpaj med knäckig smulpaj. Ett lager äpplen smaksatta med socker och kanel som får en knäckig yta av den ljusa sirapen. Servera med vaniljsås eller glass.

8 portioner

PT1H

1 timme och 15 min

Betyg (197 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Fyllning
6 äpplen (medelstora)
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk kanel

Smuldeg
200 g smör
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
1/2 tsk salt
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C.

Skölj och skala äpplena och skär i små bitar. Lägg i en skål och blanda ner strösocker och kanel. Smörj en paj form och häll över äppelblandningen.

Gör smuldegen. Smält smör och tillsätt strösocker, sirap och salt. Häll ner havregryn, vetemjöl och bakpulver och rör om så att det inte bränns vid.

Häll smeten över äppelblandningen och bred ut ett jämnt lager.

Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna och servera med vaniljsås eller glass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!