Äppelrutor med mandelmassa

Testa dessa saftiga äppelrutor med mandelmassa, så goda! Mjuk sockerkaka fylld med kaneläpplen och mandelmassa. Toppad med glasyr och rostade mandlar.

Cirka 30 bitar

PT1H

Cirka 1,5 timme

Betyg (193 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kaneläpple
3 äpplen, valfri sort
2 msk Dansukker Rörsocker
2 tsk kanel
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Sockerkaka
150 g smör, rumstempererat
2 dl Dansukker Florsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk
Fyllning
75 g smör
150 g mandelmassa
2 msk mjölk
Glasyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 msk färskpressad citron
2 msk vatten
Garnering
1 dl hackad, rostad mandel

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg i en skål tillsammans med rörsocker, kanel och vaniljsocker. Rör om så att äpplena täcks med kanelsocker. Ställ åt sidan.

Förbered sockerkakan. Skär smöret i mindre bitar och vispa tillsammans med florsocker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget.

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Vänd ner i smörblandningen. Tillsätt mjölken och rör om.

Smöra en bakform, cirka 20x25 cm och häll ner smeten. Fördela äppelskivorna i sockerkaksmeten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

Gör fyllningen. Smält smöret och riv mandelmassan. Vispa ihop och tillsätt mjölken. Vispa till en jämn smet.

Ta ut äppelkakan ur ugnen och låt den svalna 5 minuter. Gör hål i den varma äppelkakan och klicka i fyllningen. Låt svalna helt.

Vispa ihop ingredienserna till glasyren. Hacka mandeln och rosta den i en torr stekpanna.

Ringla över glasyren på den kalla kakan och strö över den rostade mandeln.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?