Päronkaka med rosmarin - Recept

Päronkaka med rosmarin

8 portioner ca 1 timme
Päronkaka med rosmarin, en glutenfri kaka som har det lilla extra. Njut av smaken av mandel, farinsocker, kardemumma, citron, rosmarin, pistage och päron.
Päronkaka med rosmarin
Betyg (272st)

Ingredienser

    Päronkaka

    • 100 g smör
    • 1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
    • 2 ägg
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk kardemumma
    • skal från 1/2 citron, gärna obesprutad
    • 2 tsk citronsaft
    • 2 tsk färsk rosmarin (torkad går också bra)
    • 2-3 päron
    • 1/2 dl pistagenötter

    Sätt ugnen på 150°C, varmluft.

    Vispa smör och farinsocker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

    Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i blandningen. Riv ner skalet från en halv citron och pressa ner citronsaften. Hacka den färska rosmarinen och tillsätt i smeten.

    Smöra en avlång pajform, ca 13x36 cm och häll i smeten. Bred ut den jämnt över pajformen.

    Skala, kärna ur och dela päronen på mitten. Lägg päronhalvorna på rad i formen, varannan upp och varannan ner. Hacka pistagenötterna och strö på.

    Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt svalna. Servera med vispgrädde eller vaniljglass.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;