Ingredienser
Päronkaka
100 g smör
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
2 ägg
4 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
skal från 1/2 citron, gärna obesprutad
2 tsk citronsaft
2 tsk färsk rosmarin (torkad går också bra)
2-3 päron
1/2 dl pistagenötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 150°C, varmluft.
Vispa smör och farinsocker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i blandningen. Riv ner skalet från en halv citron och pressa ner citronsaften. Hacka den färska rosmarinen och tillsätt i smeten.
Smöra en avlång pajform, ca 13x36 cm och häll i smeten. Bred ut den jämnt över pajformen.
Skala, kärna ur och dela päronen på mitten. Lägg päronhalvorna på rad i formen, varannan upp och varannan ner. Hacka pistagenötterna och strö på.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt svalna. Servera med vispgrädde eller vaniljglass.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!