Päronkaka med rosmarin

Päronkaka med rosmarin, en glutenfri kaka som har det lilla extra. Njut av smaken av mandel, farinsocker, kardemumma, citron, rosmarin, pistage och päron.

8 portioner

PT55M

ca 1 timme

Betyg (296 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Päronkaka
100 g smör
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
2 ägg
4 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
skal från 1/2 citron, gärna obesprutad
2 tsk citronsaft
2 tsk färsk rosmarin (torkad går också bra)
2-3 päron
1/2 dl pistagenötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 150°C, varmluft.

Vispa smör och farinsocker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i blandningen. Riv ner skalet från en halv citron och pressa ner citronsaften. Hacka den färska rosmarinen och tillsätt i smeten.

Smöra en avlång pajform, ca 13x36 cm och häll i smeten. Bred ut den jämnt över pajformen.

Skala, kärna ur och dela päronen på mitten. Lägg päronhalvorna på rad i formen, varannan upp och varannan ner. Hacka pistagenötterna och strö på.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt svalna. Servera med vispgrädde eller vaniljglass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kolagrottor

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.