Äppelpaj

Se vårt recept på en klassisk äppelpaj - en garanterad succé. Lyxa till äppelpajen med ett flätat lock som du strör rörsocker på. Servera med vaniljglass.

cirka 8 portioner

1 timme

Betyg (408 st)

Ingredienser

100 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Fyllning
2-4 syrliga äpplen
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 dl vatten

Garnering
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk malen kanel

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Koka dem nätt och jämnt mjuka i sirapen och vattnet.

Rör matfettet och sockret mjukt. Tillsätt äggen.

Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljsockret och rör ner i smörblandningen.

Tryck ut 3/4 av degen i en form. Lägg på äppelklyftorna. Kavla ut resten av degen och sporra eller skär ut remsor. Lägg remsorna som ett rutmönster över äpplena.

Grädda äppelkakan mitt i ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna. Blanda rörsocker och kanel och dofta över kakan. Servera gärna en klick vaniljglass eller lättvispad grädde till.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.