Äppelkaka

Klassisk äppelkaka, precis som mormor bakade den. Baka din egen äppelkaka och strö lite rörsocker på toppen innan gräddning. Njut av barndomsminnen!

10-12 bitar

Betyg (227 st)

Ingredienser

6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
3 dl Dansukker Strösocker
150 g rumstempererat smör eller margarin
4 dl filmjölk eller yoghurt
2-3 skalade äpplen i klyftor

Topping
3 msk Dansukker Rörsocker Strö 

Instruktioner

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt matfettet i små bitar samt filmjölken och arbeta samman till en smet. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 2 liter. Stick ner äppleklyftorna i smeten. Strö över rörsockret och sätt in i mitten av ugnen i 200 °C och grädda i cirka 45 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.