Royalpaj med päron och björnbär

Gör din royalpaj med havrebotten, hur gott som helst. En lyxig paj fylld med mandelmassa och päron som toppas med björnbär och kan förberedas i förtid.

Cirka 10 portioner

1 timme

Betyg (37 st)

Ingredienser

Havrebotten
175 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 1/2 dl havregryn

Fyllning
3 ägg
3 dl crème fraiche
100 g mandelmassa
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 päron
100 g björnbär

Garnering
50 g mandelspån

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Smält smöret och tillsätt vetemjöl, rörsocker och havregryn. Låt svalna något.

Tryck ut degen i en smord pajform, 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter.

Gör fyllningen. Rör ihop ägg och crème fraiche i en skål. Riv mandelmassan och häll ner i blandningen. Tillsätt rörsocker och vaniljsocker. Vispa ihop smeten.

Skala, kärna ur och skär päronen i skivor. Lägg päronskivorna i pajskalet, häll över fyllningen och strö över björnbären. Garnera med mandelspån.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Fyllningen ska vara fast när du tar ut pajen ur ugnen.

Servera tillsammans med vaniljsås.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.