Royalpaj med päron och björnbär

Gör din royalpaj med havrebotten, hur gott som helst. En lyxig paj fylld med mandelmassa och päron som toppas med björnbär och kan förberedas i förtid.

Cirka 10 portioner

PT55M

1 timme

Betyg (49 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Havrebotten
175 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 1/2 dl havregryn

Fyllning
3 ägg
3 dl crème fraiche
100 g mandelmassa
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 päron
100 g björnbär

Garnering
50 g mandelspån

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Smält smöret och tillsätt vetemjöl, rörsocker och havregryn. Låt svalna något.

Tryck ut degen i en smord pajform, 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter.

Gör fyllningen. Rör ihop ägg och crème fraiche i en skål. Riv mandelmassan och häll ner i blandningen. Tillsätt rörsocker och vaniljsocker. Vispa ihop smeten.

Skala, kärna ur och skär päronen i skivor. Lägg päronskivorna i pajskalet, häll över fyllningen och strö över björnbären. Garnera med mandelspån.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Fyllningen ska vara fast när du tar ut pajen ur ugnen.

Servera tillsammans med vaniljsås.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.