Ingredienser
Havrebotten
175 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 1/2 dl havregryn
Fyllning
3 ägg
3 dl crème fraiche
100 g mandelmassa
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 päron
100 g björnbär
Garnering
50 g mandelspån
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Smält smöret och tillsätt vetemjöl, rörsocker och havregryn. Låt svalna något.
Tryck ut degen i en smord pajform, 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter.
Gör fyllningen. Rör ihop ägg och crème fraiche i en skål. Riv mandelmassan och häll ner i blandningen. Tillsätt rörsocker och vaniljsocker. Vispa ihop smeten.
Skala, kärna ur och skär päronen i skivor. Lägg päronskivorna i pajskalet, häll över fyllningen och strö över björnbären. Garnera med mandelspån.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Fyllningen ska vara fast när du tar ut pajen ur ugnen.
Servera tillsammans med vaniljsås.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?