Chèvrepizza

Chèvrepizza, en pizza bianco med smakrik chèvre, krämig ricotta, söta päron och fikon. Toppa din Chèvrepizza med hasselnötter och karamellig ljus sirap.

2 pizzor

ca 1 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

Botten
25 g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten
1/4 dl olivolja
2 msk Dansukker Vit Sirap
1/4 tsk salt
3-4 dl vetemjöl

Topping
400 g chèvre
400 g ricotta
1/2 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
2-3 päron
4 färska fikon
1 dl hasselnötter
ringla över Dansukker EKO Ljus Sirap

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C och lägg en plåt upp och ner i ugnen som pizzan sedan ska bakas på.

Börja med pizzabotten. Smula jästen i en bunke och blanda ut med vatten, olja, sirap och salt. Rör ner nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.

Förbered toppingen. Skär chèvre i bitar och blanda ihop med ricotta och sirap. Skär päronen i skivor och dela fikonen i 4 delar.

Dela degen i två delar och kavla ut två bottnar på ett mjölat bakbord. Fördela ostblandningen på pizzorna och lägg på päronskivor, fikon och hasselnötter. Ringla sirap över pizzorna.

Grädda en pizza i taget på den varma plåten i ca 10-15 minuter.

Tips: För att grilla pizzorna behövs en pizzasten. Värm upp pizzastenen tillsammans med grillen och lägg en pizza i taget på den varma stenen. Grilla chèvrepizzan ca 15 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.