Chèvrepizza - Recept

Chèvrepizza

2 pizzor ca 1 timme
Chèvrepizza, en pizza bianco med smakrik chèvre, krämig ricotta, söta päron och fikon. Toppa din Chèvrepizza med hasselnötter och karamellig ljus sirap.
Chèvrepizza
Betyg (0st)

Ingredienser

    Botten

    • 25 g jäst
    • 1 1/2 dl ljummet vatten
    • 1/4 dl olivolja
    • 2 msk Dansukker Vit Sirap
    • 1/4 tsk salt
    • 3-4 dl vetemjöl

    Topping

    • 400 g chèvre
    • 400 g ricotta
    • 1/2 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
    • 2-3 päron
    • 4 färska fikon
    • 1 dl hasselnötter
    • ringla över Dansukker EKO Ljus Sirap

    Sätt ugnen på 200°C och lägg en plåt upp och ner i ugnen som pizzan sedan ska bakas på.

    Börja med pizzabotten. Smula jästen i en bunke och blanda ut med vatten, olja, sirap och salt. Rör ner nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.

    Förbered toppingen. Skär chèvre i bitar och blanda ihop med ricotta och sirap. Skär päronen i skivor och dela fikonen i 4 delar.

    Dela degen i två delar och kavla ut två bottnar på ett mjölat bakbord. Fördela ostblandningen på pizzorna och lägg på päronskivor, fikon och hasselnötter. Ringla sirap över pizzorna.

    Grädda en pizza i taget på den varma plåten i ca 10-15 minuter.

    Tips: För att grilla pizzorna behövs en pizzasten. Värm upp pizzastenen tillsammans med grillen och lägg en pizza i taget på den varma stenen. Grilla chèvrepizzan ca 15 minuter.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;