Ingredienser
Botten
25 g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten
1/4 dl olivolja
2 msk Dansukker Vit Sirap
1/4 tsk salt
3-4 dl vetemjöl
Topping
400 g chèvre
400 g ricotta
1/2 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
2-3 päron
4 färska fikon
1 dl hasselnötter
ringla över Dansukker EKO Ljus Sirap
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C och lägg en plåt upp och ner i ugnen som pizzan sedan ska bakas på.
Börja med pizzabotten. Smula jästen i en bunke och blanda ut med vatten, olja, sirap och salt. Rör ner nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
Förbered toppingen. Skär chèvre i bitar och blanda ihop med ricotta och sirap. Skär päronen i skivor och dela fikonen i 4 delar.
Dela degen i två delar och kavla ut två bottnar på ett mjölat bakbord. Fördela ostblandningen på pizzorna och lägg på päronskivor, fikon och hasselnötter. Ringla sirap över pizzorna.
Grädda en pizza i taget på den varma plåten i ca 10-15 minuter.
Tips: För att grilla pizzorna behövs en pizzasten. Värm upp pizzastenen tillsammans med grillen och lägg en pizza i taget på den varma stenen. Grilla chèvrepizzan ca 15 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!