Chèvrepizza

Chèvrepizza, en pizza bianco med smakrik chèvre, krämig ricotta, söta päron och fikon. Toppa din Chèvrepizza med hasselnötter och karamellig ljus sirap.

2 pizzor

ca 1 timme

Betyg (1 st)

Ingredienser

Botten
25 g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten
1/4 dl olivolja
2 msk Dansukker Vit Sirap
1/4 tsk salt
3-4 dl vetemjöl

Topping
400 g chèvre
400 g ricotta
1/2 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
2-3 päron
4 färska fikon
1 dl hasselnötter
ringla över Dansukker EKO Ljus Sirap

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C och lägg en plåt upp och ner i ugnen som pizzan sedan ska bakas på.

Börja med pizzabotten. Smula jästen i en bunke och blanda ut med vatten, olja, sirap och salt. Rör ner nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.

Förbered toppingen. Skär chèvre i bitar och blanda ihop med ricotta och sirap. Skär päronen i skivor och dela fikonen i 4 delar.

Dela degen i två delar och kavla ut två bottnar på ett mjölat bakbord. Fördela ostblandningen på pizzorna och lägg på päronskivor, fikon och hasselnötter. Ringla sirap över pizzorna.

Grädda en pizza i taget på den varma plåten i ca 10-15 minuter.

Tips: För att grilla pizzorna behövs en pizzasten. Värm upp pizzastenen tillsammans med grillen och lägg en pizza i taget på den varma stenen. Grilla chèvrepizzan ca 15 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!