Chèvrepizza

Chèvrepizza, en pizza bianco med smakrik chèvre, krämig ricotta, söta päron och fikon. Toppa din Chèvrepizza med hasselnötter och karamellig ljus sirap.

2 pizzor

ca 1 timme

Betyg (2 st)

Ingredienser

Botten
25 g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten
1/4 dl olivolja
2 msk Dansukker Vit Sirap
1/4 tsk salt
3-4 dl vetemjöl

Topping
400 g chèvre
400 g ricotta
1/2 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
2-3 päron
4 färska fikon
1 dl hasselnötter
ringla över Dansukker EKO Ljus Sirap

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C och lägg en plåt upp och ner i ugnen som pizzan sedan ska bakas på.

Börja med pizzabotten. Smula jästen i en bunke och blanda ut med vatten, olja, sirap och salt. Rör ner nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.

Förbered toppingen. Skär chèvre i bitar och blanda ihop med ricotta och sirap. Skär päronen i skivor och dela fikonen i 4 delar.

Dela degen i två delar och kavla ut två bottnar på ett mjölat bakbord. Fördela ostblandningen på pizzorna och lägg på päronskivor, fikon och hasselnötter. Ringla sirap över pizzorna.

Grädda en pizza i taget på den varma plåten i ca 10-15 minuter.

Tips: För att grilla pizzorna behövs en pizzasten. Värm upp pizzastenen tillsammans med grillen och lägg en pizza i taget på den varma stenen. Grilla chèvrepizzan ca 15 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.