Äpplepaj med mandel

En klassisk äppelpaj med mandel - en säker vinnare. Bred ut pajdegen i en form och lägg i en fyllning av mandelmassa. Tryck ner äppelklyftorna och strö över rörsocker.

cirka 8 portioner

Betyg (0 st)

Ingredienser

Deg
125 g smör eller margarin
3 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 ägg

Fyllning
500 g äpplen
250 g mandelmassa
3 ägg
3 msk vetemjöl
1 1/2 dl mjölk

Dekoration
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
flagad mandel

Instruktioner

Arbeta samman ingredienserna till degen. Låt vila kallt i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 °C. Tryck ut degen i en pajform. Nagga.

Blanda mandelmassan med äggen. Rör i mjölet och därefter mjölken. Häll smeten i formen.

Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Tryck ner klyftorna i smeten. Häll över rörsockret och den flagade mandeln.

Grädda äpplekakan i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.

Äpplekakan serveras ljummen eller kall, gärna med lite lättvispad grädde eller creme fraiche, vaniljsås eller vaniljglass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.