Choklad- och havrekakor med jordnötsfrosting

cirka 16 stycken

Betyg (64 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kakor
3 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
225 g smör, rumsvarmt
4 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 stora ägg
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g mörk choklad hackad
1 tsk bakpulver
1 1/4 tsk flingsalt
5 1/2 dl havregryn

Jordnötssmör-frosting
2 msk smör, rumsvarmt
2 dl Dansukker Florsocker
1 dl creamy naturell jordnötssmör
3 msk mjölk
1/2 tsk flingsalt

Instruktioner

Sätt på ugnen på 175 °C.

Blanda mjölet och kakao i en skål och ställ den åt sidan.

Vispa smör och socker så det blir ljust och krämigt.

Tillsätt ägg, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda väl.

Rör ner havregryn, mjöl, kakaoblandningen och den hackade chokladen.

Rulla små bollar 2-3 cm i diameter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lite med fingret eller handflatan.
Baka av i cirka 10-12 minuter. Låt dem svalna ordentligt.

Gör frostingen genom att tillsätta rumsvarmt smör, florsocker, mjölk och salt i en skål. Vispa ihop så frostingen blir lätt och krämig.

Lägg cirka 1 tsk frosting i mitten på en kaka och placera den andra kakan ovanpå. Tryck försiktigt ihop kakorna så fyllningen tittar fram vid kanten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!