Choklad- och havrekakor med jordnötsfrosting

cirka 16 stycken

Betyg (64 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kakor
3 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
225 g smör, rumsvarmt
4 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 stora ägg
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g mörk choklad hackad
1 tsk bakpulver
1 1/4 tsk flingsalt
5 1/2 dl havregryn

Jordnötssmör-frosting
2 msk smör, rumsvarmt
2 dl Dansukker Florsocker
1 dl creamy naturell jordnötssmör
3 msk mjölk
1/2 tsk flingsalt

Instruktioner

Sätt på ugnen på 175 °C.

Blanda mjölet och kakao i en skål och ställ den åt sidan.

Vispa smör och socker så det blir ljust och krämigt.

Tillsätt ägg, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda väl.

Rör ner havregryn, mjöl, kakaoblandningen och den hackade chokladen.

Rulla små bollar 2-3 cm i diameter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lite med fingret eller handflatan.
Baka av i cirka 10-12 minuter. Låt dem svalna ordentligt.

Gör frostingen genom att tillsätta rumsvarmt smör, florsocker, mjölk och salt i en skål. Vispa ihop så frostingen blir lätt och krämig.

Lägg cirka 1 tsk frosting i mitten på en kaka och placera den andra kakan ovanpå. Tryck försiktigt ihop kakorna så fyllningen tittar fram vid kanten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.