Hallonkladdkaka

cirka 35 bitar

Betyg (52 st)

Ingredienser

250 g smör eller margarin
300 g mörk choklad
5 ägg
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 dl kakao
1 1/4 dl mjölk
1 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 liter hallon

Topping
200 g smör eller margarin
300 g choklad, valfri sort
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
3 msk kakao

Instruktioner

Smält matfett och choklad i en kastrull på svag värme på spisen. Vispa upp ägg och muscovadorörsocker. Tillsätt mjölk och chokladblandning. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll smeten i en långpanna, 30x40 cm, med smort bakplåtspapper. Strö på hallonen. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Smält matfett och choklad i en kastrull på svag värme på spisen. Rör i florsocker och kakao. Bre ut toppingen över kakan. Servera gärna lättvispad grädde och hallon till kakan.

Den mörka chokladen kan bytas mot ljus- eller vit choklad. Byt då muscovadorörsockret mot finkornigt strösocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.