Pistagetryffel

Läcker tryffel smaksatt med pistagenötter. En krämig pistagetryffel som smakar underbart. En försvinnande god tryffel.

ca 25 stycken

30 minuter + 2 timmar att stelna

Betyg (2 st)

Ingredienser

175 g mörk choklad
80 g pistagenötter
30 g smör
1 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker

Alternativ smaksättning
rivet skal från 1 ekologisk apelsin

Garnering
pistagenötter, hackade

Instruktioner

Finhacka choklad och pistagenötter och ställ åt sidan. Koka upp smör, grädde och muscovadorörsocker. Blanda i chokladen och rör till en jämn smet. Häll i pistagenötterna och smaksättningen om så önskas.

Häll tryffeln i en skål med hällpip och fyll formarna direkt. Garnera med pistagenötter. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.