Pistagetryffel

Pistagetryffel

ca 25 stycken 30 minuter + 2 timmar att stelna
Läcker tryffel smaksatt med pistagenötter. En krämig pistagetryffel som smakar underbart. En försvinnande god tryffel.
Pistagetryffel
Betyg (1st)

Ingredienser

  • 175 g mörk choklad
  • 80 g pistagenötter
  • 30 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 3/4 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker

Alternativ smaksättning

  • rivet skal från 1 ekologisk apelsin

Garnering

  • pistagenötter, hackade

Finhacka choklad och pistagenötter och ställ åt sidan. Koka upp smör, grädde och muscovadorörsocker. Blanda i chokladen och rör till en jämn smet. Häll i pistagenötterna och smaksättningen om så önskas.

Häll tryffeln i en skål med hällpip och fyll formarna direkt. Garnera med pistagenötter. Förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;