Ljust Muscovadorörsocker Fairtrade
Muscovadorörsocker har sitt ursprung på Mauritius och utvinns ur sockerrör. Sockret behandlas så lite som möjligt för att aromen och färgen ska bevaras. Det ljusa sockret påminner lite om smörkola och det mörka har ett drag av lakrits. Mörkt Muscovadorörsocker passar utmärkt i såser, marinader, chutney, chokladkakor, chokladdrycker och glass. Ljust Muscovadorörsocker användes med fördel som krydda i matlagning. Passar mycket bra till fisk och rotfrukter. Förhöjer smaken på bröd, mjuka kakor, småkakor, desserter, marinader, såser och inläggningar.
Dansukker Muscovadorörsocker är Fairtrade/Rättvisemärkt.
Mått och vikt: Muscovadorörsocker
1 dl = ca 95 g
1 msk = ca 15 g
1 tsk = ca 5 g
Tips
- Muscovadorörsocker är ett fuktigt socker och kan ibland klumpa sig. Att det inte är fririnnande är en del av charmen. Då sockret kommer i kontakt med luft blir det lätt hårt. För att få det mjukt igen så lägg t ex en äppel- eller potatisklyfta eller en fuktad trasa i sockret. Tänk också på att alltid försluta påsen ordentligt och förvara det svalt, gärna i kylskåp.
- Muscovadorörsocker i bröd gör att brödet blir mer smakrikt och mustigare.
- Använd Muscovadorörsocker i dina inläggningar och få en ny spännande smak på dina recept!
- Mörkt Muscovadorörsocker ger intressanta smakbrytningar, speciellt tillsammans med choklad. Prova att ersätta strösockret med Mörkt Muscovadorörsocker i chokladbakverk och desserter som t ex cookies, brownies och tryfflar.
- Muscovadorörsocker passar perfekt i varma drycker och kaffedrinkar. Gör din Irish Coffe med Mörk Muscovadorörsocker eller ge varm drickchoklad en vuxnare smak genom att ersätta en del av strösockret med Muscovadorörsocker.
- Förnya traditionella rätter med Muscovadorörsocker. Prova t ex Mörkt Muscovadorörsocker på kåldolmarna eller i brunsåsen till köttbullarna. Endast fantasin sätter gränserna...
Ljust Muscovadorörsocker
Näringsvärde per 100 g
Energi | 1700 kJ/400 kcal |
Fett | < 0,5 g |
- varav mättat fett | < 0,5 g |
Kolhydrat | 98 g |
- varav sockerarter | 98 g |
Protein | 1 g |
Salt | 0 g |
Recept

Kanelbullens dag
Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.