Frukostbullar med saffran

cirka 36 stycken

Betyg (0 st)

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
1 dl rapsolja
1/2 g saffran
1 msk mald anis
1/2 tsk salt
1/2 dl Dansukker Brödsirap
Cirka 18 dl Manitoba Cream (vetemjöl)

Garnering
Valfria frön

Instruktioner

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till cirka 37 °C och häll över mjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, saffran, anis, salt och sirap. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Dela degen i två delar som rullas till längder. Skär i bitar som rullas till längder och därefter snurras samman till bullar. Pensla bullarna med vatten och doppa dem i valfria frön, gärna blandade. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare cirka 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 8 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.