Ingredienser
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
1 dl rapsolja
1/2 g saffran
1 msk mald anis
1/2 tsk salt
1/2 dl Dansukker Brödsirap
Cirka 18 dl Manitoba Cream (vetemjöl)
Garnering
Valfria frön
Instruktioner
Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till cirka 37 °C och häll över mjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, saffran, anis, salt och sirap. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Dela degen i två delar som rullas till längder. Skär i bitar som rullas till längder och därefter snurras samman till bullar. Pensla bullarna med vatten och doppa dem i valfria frön, gärna blandade. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare cirka 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 8 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.