Ingredienser
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
1 dl rapsolja
1/2 g saffran
1 msk mald anis
1/2 tsk salt
1/2 dl Dansukker Brödsirap
Cirka 18 dl Manitoba Cream (vetemjöl)
Garnering
Valfria frön
Instruktioner
Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till cirka 37 °C och häll över mjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, saffran, anis, salt och sirap. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Dela degen i två delar som rullas till längder. Skär i bitar som rullas till längder och därefter snurras samman till bullar. Pensla bullarna med vatten och doppa dem i valfria frön, gärna blandade. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare cirka 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 8 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.